Darren Cahill anticipase încă din 2017 că se va despărți acum de Simona Halep

Ultima actualizare:

    Darren Cahill își demonstra arta de antrenor mai ales în momentele de coachingFoto: GettyImages
Darren Cahill își demonstra arta de antrenor mai ales în momentele de coachingFoto: GettyImages

Despărțirea antrenorului Darren Cahill de Simona Halep a venit ca o lovitură de măciucă în capul fanilor liderului mondial WTA. Totuși, tehnicianul își anunțase intențiile chiar de anul trecut, când și-a dezvăluit principiile într-un interviu pentru cotidianul ”New York Times”.

La jumătatea lunii octombrie a anului 2017, Darren Cahill acorda un amplu interviu ziarului american, în care vorbea despre colaborarea cu Simona Halep, despre viitorul relației și despre alte aspecte extraordinar de interesante din viața de tehnician de top. La un moment dat, australianul a făcut o afirmație care a fost transpusă în fapte acum, prin această despărțire. Iată citatul exact așa cum a fost redat de ziariștii americani acum un an și o lună: ”Mereu am spus că există probabil o perioadă de 3-4 ani în care poți antrena un jucător pentru a umple coșul de cunoștințe și a-i oferi câtă informație poți. Practic, te lași tu pe tine fără serviciu, iar în tenis, deoarece lucrezi de regulă cu un singur jucător, poți să-i oferi doar acestuia informațiile necesare. E o perioadă scurtă comparativ cu alte sporturi sau cu sporturile de echipă, unde loturile se tot schimbă”, spunea Cahill.

Având în vedere că între Simona și Darren colaborarea full-time a început la startul sezonului 2016, dar că ei au colaborat și în cea mai mare parte a sezonului 2015, acel termen de 3-4 ani de care vorbea Darren Cahill în interviu s-a transformat în realitate și anunțul despărțirii a venit vineri seară. E adevărat că tehnicianul a anunțat că motivul acestei despărțiri îl reprezintă dorința de a sta alături de familie și de copiii săi, care intră în anul terminal la liceu și trebuie să pregătească admiterea pentru o bursă sportivă la colegiu, dar e de presupus că atingerea limitei de patru ani a făcut mai ușoară decizia.

Titlul de la Roland Garros, cel mai important

Începută ca o colaborare în 2015, relația antrenor-jucător dintre Cahill și Halep a devenit permanentă în 2016 și nu s-a mai întrerupt până pe 9 noiembrie 2018. De-a lungul acestei perioade, Simona Halep a cucerit 7 titluri WTA din totalul de 18 pe care le are în palmares. Cel mai important a fost, desigur, cel de la Roland Garros. În afara lui, ea a mai obținut anul acesta alte două trofee: Shenzhen și Montreal. În 2017 s-a impus la Madrid, iar în 2016 a triumfat la Madrid, București și Montreal. De asemenea, a mai jucat alte 7 finale, dintre care cele mai importante au fost cele de la Roland Garros (2017) și Australian Open (2018).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net