Darren Cahill a vorbit despre colaborarea cu Simona Halep: «Nu o ia valul după victorii»

Ultima actualizare:

    Darren Cahill este antrenorul Simonei Halep de trei anifoto: Getty
Darren Cahill este antrenorul Simonei Halep de trei anifoto: Getty

Darren Cahill, antrenorul cu care Simona Halep a cucerit cele mai importante trofee din carieră, a fost invitatul principal al unei conferinţe de presă organizate la Cincinnati de WTA cu tehnicienii principalelor jucătoare din circuit. El a poevstit câteva lcururi inedite din cadrul colaborării cu liderul clasamentului mondial.

Darren Cahill a spus că una dintre calităţile Simonei e corectitudinea: „E o persoană foarte onestă. Cu Simona ştii ce vei primi de la ea, nu-şi ascunde sentimentele prea bine. Cred că acesta este un lucru minunat. De asemenea, lupta pe care o dă cu ea. De aceea a avut parte de suişuri şi coborâşuri în carieră. De aceea iubim să o vedem jucând, pentru că mereu e ceva interesant în meciurile ei. Mulţi dintre noi încercăm să ne ţinem emoţiile şi sentimentele undeva închise, însă Simonei îi place să vorbească despre ele şi apoi să le lase să zboare”, a spus Cahill.

Australianul a recunoscut că victoria obţinută de româncă la Roland Garros a reprezentat cel mai frumos moment din viaţa de antrenor, şi a explicat şi de ce: „Am spus după victoria ei de la Paris că, în afara naşterii copiilor mei, acel moment a reprezentat cea mai frumoasă zi din viaţa mea. A venit după multe suişuri şi coborâşuri, după multe înfrângeri emoţionale. Finala de la Roland Garros de anul trecut a fost un moment greu pentru toţi. Chiar şi anul trecut, chiar aici, când a avut şansa de a trece pe primul loc, dar a suferit o înfrângere drastică în faţa Garbinei Muguruza. Am avut câteva momente grele anul trecut. Să petrec timp cu ea după acest gen de momente şi să văd ce se petrece cu ea şi cum a afectat-o, iar apoi să o văd triumfând într-o finală de Grand Slam... Niciodată nu am fost mai fericit stând acolo şi privind un jucător care reuşeşte acest lucru. A fost minunat”, a explicat el.

Darren a recunoscut că este mândru de Simona „indiferent de rezultat. Un lucru foarte special la ea este că nu o ia valul la victorii şi are mare respect pentru înfrângeri şi pentru învingătoarele ei. Ştiu că n-o să fie perfectă pe teren şi nici nu vreau să fie, pentru că are sânge românesc, care este uşor de aprins, ceea ce e haios, emoţionant, interesant. Vrei asta de la jucătorii tăi, pentru că acesta e motivul pentru care e aşa bună. Pe zi ce trece se îmbunătăţeşte”, a mărturisit australianul.

Un alt element de care este mândru Cahill este faptul că ocuparea primului loc în lume nu a speriat-o pe Simona: „Când a devenit numărul 1 mondial, a căpătat acea încredere şi credinţă că e capabilă să facă lucrurile să se întâmple. Nu e uşor din punct de vedere psihologic pentru mulţi jucători să suporte asta. Cred că ea s-a descurcat extraordinar. A făcut o treabă incredibilă. E cu adevărat important pentru ea. Unii jucători, când au devenit lideri, au fost puţin intimidaţi de responsabilitate, de faptul că erau în vârful copacului şi toată lumea te invidiază, de faptul că de fiecare dată când intri pe teren eşti o ţintă”.

Nadal, folosit ca exemplu

Pentru a o ajuta să înţeleagă cum trebuie să fie un campion, Darren Cahill i l-a dat Simonei ca exemplu pe Rafael Nadal. „Ca să fiu sincer, îl folosesc mult pe Rafa ca exemplu. A avut mult lupte de dat, finala din 2014, de la Australian Open, când s-a accidentat contra lui Stan Wawrinka, e unul dintre ele. Rafa a inspirat-o mult cu ce a reuşit să facă, cu felul său de a se antrena, cu etica muncii sale, cu felul în care luptă pentru fiecare meci, indiferent de scor. Poate să fie condus cu 6-0, 5-0, 40-0, dar luptă în continuare. Simona e un mic Rafa la antrenament. Trebuie să o facem să ajungă un mic Rafa şi în meciurile oficiale”, a spus Cahill.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net