Din nou în fruntea lumii? Simona Halep, în finala de la Madrid

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep va reveni pe locul 1 mondial dacă va câştiga finala de sâmbătă de la Madrid.

Jucătoarea noastră are şansa să câştige al treilea trofeu la turneul patronat de Ion Ţiriac şi să se urce pentru a treia oară în carieră în fotoliul de lider mondial în circuitul feminin.

După cum a început semifinala cu Belinda Bencic (locul 18 WTA), Simona Halep părea că va răzbuna rapid eşecul suferit în faţa elveţiencei în februarie, la Dubai. În numai jumătate de oră, Simona şi-a trecut în cont primul set (6-2), de la 2-2 ea câştigând 19 din 23 de puncte jucate. Seria fenomenală a constănţencei s-a estompat în manşa secundă, cele două tenismene mergând cap la cap până în tie-break, acolo unde Bencic a fost mai inspirată (6-7). Egalată la seturi, Halep şi-a amintit probabil de meciul de coşmar de la Dubai, elveţianca revenind atunci de la 0-1 pentru a se impune în decisiv. De această dată, setul al treilea n-a avut istoric, românca izbutind un 6-0 sec cu care a încheiat ostilităţile, scorul final al meciului fiind de 6-2, 6-7 (2), 6-0 în favoarea Simonei Halep. ,,Sunt puţin obosită, meciul a fost intens. După ce am pierdut setul doi mi-am dat seama că nu puteam domina din spatele terenului. Nu sunt la sută la sută, dar e din ce în ce mai bine. Voi da maximum să câştig din nou aici”, a declarat învingătoarea.

Este pentru a patra oară în carieră când jucătoarea noastră joacă finala la puternicul turneu din capitala Spaniei, ea câştigând două trofee (în 2016 şi 2017). O eventuală ,,triplă” ar însemna o premieră pentru Halep în şirul de 18 titluri cucerite până acum în circuitul WTA. Mai mult decât atât, o victorie în această seară va consemna a treia ,,descălecare” a Simonei Halep pe prima poziţie a clasamentului mondial, ea mai deţinând coroana de lider în două perioade distincte, octombrie 2017 – ianuarie 2018 şi februarie 2018 – ianuarie 2019. Halep o va depăşi astfel pe japoneza Naomi Osaka, chiar cea care o detronase pe Simona după Australian Open.

Adversara Simonei Halep în finala de mâine se va decide astăzi, la capătul meciului dintre americanca Sloane Stephens (locul 8 mondial) şi olandeza Kiki Bertens (locul 7 WTA). Stephens este jucătoarea pe care Halep a învins-o categoric în finala de anul trecut de la Roland-Garros, în timp ce Bertens a făcut un turneu excelent la Madrid, calificându-se până în semifinale fără să piardă vreu set, cu victorie inclusiv la cehoaica Petra Kvitova.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net