Drama unei jucătoare de tenis, traumatizată de tatăl ei: „Sinuciderea, singura opțiune”

Ultima actualizare:

    Jelena Dokic a povestit traumele prin care a trecut timp de 13 aniFoto: Getty
Jelena Dokic a povestit traumele prin care a trecut timp de 13 aniFoto: Getty

Fosta jucătoare de tenis, Jelena Dokic (34 de ani), a povestit în nenumărate ocazii despre traumele psihice și fizice pe care le-a avut din cauza propriului tată, care a maltratat-o încă de la vârsta de șase ani. Ea a scris o carte în care vorbește despre chinurile prin care a trecut și povestește într-un interviu câteva momente nefaste.

Fostul număr 4 WTA a povestit în cartea autobiografică „Unbreakable” despre drama teribilă prin care a trecut timp de 13 ani. A fost  bătută, umilită, scuipată și înjurată de propriul său tată, Damir, până când a avut curajul să fugă de acasă cu o geantă în care și-a pus doar rachetele de tenis.

„Am plecat doar cu geanta cu rachetele de tenis și o valiză și asta a fost. Nu aveam bani sau carduri de credit. Probabil el credea că îmi era prea frică să fac asta și că aș fi stat cu el indiferent ce s-ar fi întâmplat”, a povestit Jelena într-un interviu, în care spune că tatăl său era „motivat de bani” și cu cât încerca să joace mai bine, tot „nu era suficient” pentru el.

Conform Daily Mail, Jelena Dokic mărturisește că s-a întâmplat de mai multe ori să fie dată afară din casă atunci când pierdea o competiție, dar tot el o ponegrea atunci când îi era prea teamă să se mai întoarcă: „Îmi spunea că sunt o rușine pentru că nu m-am putut întoarce acasă. Aveam 17 ani și niciun loc unde să merg. Încercam să mă adăpostesc pe undeva, să mă ascund și să dorm pe timpul nopții.”

Jelena își amintește că odată, tatăl său a bătut-o atât de tare, încât a leșinat, iar singurul lucru la care ajunsese să se gândească era sinuciderea: „M-a bătut foarte rău. Totul a început din prima zi în care am jucat tenis și a continuat. Aceste lucruri se întâmplau aproape în fiecare zi. Situația emoțională mă speria mai tare. La un moment dat, sinuciderea părea singura opțiune. Nu era vorba doar de durere fizică, ci și de cea psihică. Când ai 11-12 ani și auzi asemenea vorbe...a fost partea cea mai dificilă.”

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net