Dubai, locul nașterii legendei: Roger Federer, la titlul 100 ATP

Ultima actualizare:

    Roger Federer a cucerit titlul 100 din carieră la turneul de la Dubai 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages
Roger Federer a cucerit titlul 100 din carieră la turneul de la Dubai 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages

Elvețianul Roger Federer a scris o nouă filă de istorie în tenisul mondial. El a cucerit al 100-lea titlu al carierei, devenind al doilea tenismen din toate timpurile care reușește această performanță.

În finala turneului de la Dubai,  Roger Federer l-a învins cu scorul de 6-4, 6-4, pe grecul Stefanos Tsitsipas. Astfel, elvețianul a pus mâna pe trofeul cu numărul 100 din carieră, fiind al doilea jucător din istorie care reușește să obțină cel puțin 100 de trofee ATP. Primul este Jimmy Connors, care a câștigat 109 turnee. La feminin, recordul este deținut de Martina Navratilova, cu 167 de trofee.

Statistic, cele 100 de titluri au fost obținute de Roger Federer astfel: 20 la turnee de Grand Slam, 6 la Turneul Campionilor, 27 la ATP Masters 1000, 24 la ATP 500 și 23 la ATP 250. Cele mai multe victorii, câte 9, a obținut la Basel și la Halle, în timp ce câte 8 succese are la Wimbledon și Dubai.

Ajuns acum la 37 de ani (împlinește 38 pe 8 august), Federer a cucerit cel puțin un titlu de la vârsta de 19 ani. Atunci, în 2001, el l-a învins în finala turneului de la Milano, cu scorul de 6-4, 6-7, 6-4 pe francezul Julien Boutter. Cele mai multe titluri le-a cucerit în 2006, când avea 25 de ani. Atunci, el a ridicat deasupra capului nu mai puțin de 12 trofee ATP. A mai fost de două ori aproape de această performanță, în 2004 și 2005, când a obținut câte 11 victorii de turneu.

Interesant este că cele mai multe titluri au fost cucerite de Federer după finale disputate în fața celui mai periculos adversar, Rafael Nadal. De nu mai puțin de 10 ori l-a învins pe spaniol în meciurile decisive. Următorii în această inedită ierarhie sunt Andy Roddick, cu 7 finale pierdute în fața elvețianului, și Novak Djokovic, cu 6.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net