Echipa de Fed Cup a României îşi află marţi adversara din barajul pentru Grupa Mondială 1

Ultima actualizare:

    Naţionala de Fed Cup a României
Naţionala de Fed Cup a României

Emoţii, marţi, pentru echipa de Fed Cup a României, care-şi află adversara din barajul pentru promovarea în Grupa Mondială 1 a competiţiei.

Clasată pe locul 10 – în urcare o poziţie – în clasamentul Fed Cup după victoria cu 3-1 obţinută în faţa Canadei, formaţia noastră nu a prins urna capilor de serie pentru tragerea la sorţi a barajului pentru prima divizie a tenisului feminin, care va avea loc marti, de la ora 12.00. Prima sub linia favoritelor, România îşi va afla adversara dintr-una dintre următoarele formaţii: Belarus (locul 4), Elveţia (6), Olanda (7) şi Belgia (9). La prima vedere, cea mai facilă oponentă ar fi Olanda, care le are în componenţă pe Richel Hogenkamp, Arantxa Rus, Kiki Bertens şi Kirsten Flipkens. Gazda unei eventuale întâlniri cu olandezele va fi stabilită prin tragere la sorţi.

A doua adversară accesibilă pentru echipa noastră ar fi Elveţia, care se bazează doar pe Timea Bacsinszky şi Belinda Bencic. Iar România ar fi avantajată nu doar de valoarea jucătoarelor noastre, dar şi de faptul că întâlnirea ar avea loc la noi în ţară.

Dacă vom întâlni Belgia, echipă care anul trecut ne-a învins la Bucureşti în primul tur al Grupei Mondiale 2, atunci partida va avea loc în deplasare.

În fine, Belarus este cea mai periculoasă formaţie. Gazda acestei partide ar fi decisă prin tragere la sorţi şi dacă acum echipa e compusă din Aliaksandra Sasnovici şi Arina Sabalenka, este foarte posibil ca acestora – finaliste anul trecut ale competiţiei – să li se alăture şi Victoria Azarenka, jucătoare care se află la finalul durerosului proces de paternitate.

Indiferent de numele adversarei, barajul pentru calificarea în Grupa Mondială 1 a Fed Cup va avea loc în zilele de 21 şi 22 aprilie. Obiectivul formaţiei noastre este, desigur, acela de calificare între cele mai bune 8 echipe ale lumii, pentru ca anul viitor să atace trofeul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net