Eliminarea în turul 2 la Roma ar putea-o costa pe Simona Halep poziția pe podiumul WTA

Ultima actualizare:

    Simona Halep, in actiuneFOTO: EPA
Simona Halep, in actiuneFOTO: EPA

După două finale consecutive jucate la turneul de la Roma, Simona Halep s-a văzut nevoită să părăsească întrecerea în turul secund în acest an. În urma acestui rezultat, românca riscă să piardă locul 2 în lume, care e foarte important în perspectiva turneului de la Roland Garros.

Pentru Simona Halep, meciul cu cehoaica Marketa Vondrousova era prilejul ideal pentru a-și lua revanșa după înfrângerea suferită în fața aceleiași jucătoare la Indian Wells. Numai că, deși adversara ei are doar 19 ani și e clasată pe locul 44 în lume, constănțeanca a fost cea care a părăsit terenul învinsă. Vondrousova s-a impus cu scorul de 2-6, 7-5, 6-3, profitând și de problemele musculare acuzate de jucătoarea noastră. De altfel, în decisiv, Halep a cerut intervenţia fizioterapeutului, la scorul de 1-2, din cauza unei accidentări la coapsa stângă. Românca a putut continua partida după o întrerupere de ceva mai mult de cinci minute. La 2-3, Halep l-a chemat a doua oară în acest meci pe antrenorul Daniel Dobre (prima dată la 3-4, în setul al doilea), pe care l-a întrebat dacă să continue, în condiţiile în care are muşchiul contractat. Dobre i-a spus că decizia îi aparţine, iar Halep a intrat din nou pe teren, însă nimic nu a mai putut fi făcut. Cehoaica s-a impus după două ore şi 12 minute și a avansat în optimi, acolo unde a jucat, tot ieri, contra rusoaicei Daria Kasatkina. Partida s-a disputat după închiderea ediției, dar este foarte probabil că dacă s-ar fi calificat în această fază jucătoarea noastră să nu fi putut disputa acea partidă, pentru a nu risca o accidentare mai gravă.

În urma acestui rezultat, Simona Halep riscă să piardă locul secund în clasamentul mondial WTA. Problema nu este că ea ar coborî de pe treapta a doua, ci momentul ”ales” pentru acest lucru. Ierarhia care va fi publicată luni va fi cea după care se vor stabili capii de serie la Roland Garros. Iar una este ca la un turneu să fi favorit 1 sau 2, și alta 3 sau 4. Din păcate, în acest moment, Halep poate fi depășită de două jucătoare din trei: Kiki Bertens, Petra Kvitova sau Karolina Pliskova. Primele două fac acest lucru dacă dispută finala, iar Pliskova dacă va câștiga turneul. Cum Petra și Karolina ar urma să fie adversare în semifinale, dacă ajung acolo, e clar că doar una dintre ele va rămâne în cursa pentru locul 2. Așadar, scenariul cel mai rău pentru Simona ar fi să avem o finală Bertens – Kvitova, caz în care Simona ar coborî pe locul 4 și va începe cursa de apărare a titlului de la Roland Garros din postura de cap de serie numărul 4.

Buzărnescu, singura româncă în optimi la Roma

Mihaela Buzărnescu este singura jucătoare româncă ajunsă în optimile de finală ale actualei ediții a turneului de la Roma. Ea a profitat de retragerea germancei Julia Goerges din turul secund, la scorul de 6-4, 3-6, 4-4, după două ore şi 35 de minute de joc. Nemțoaica a acuzat o accidentare la coapsa dreaptă. Românca a fost la al doilea meci consecutiv în care beneficiază de retragerea rivalei. În primul tur, ea a câştigat primul set cu scorul de 6-2 şi conducea cu 5-4 şi 15-0 în setul doi atunci când letona Jelena Ostapenko a abandonat. În optimile de finală, Buzărnescu a jucat contra liderului WTA, japoneza Naomi Osaka.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net