Emma Răducanu, în ținută Chanel. Campioana US Open 2021, la Gala MET alături de sportive precum Naomi Osaka sau Serena Williams

Ultima actualizare:

    Emma Răducanu a participat la Gala MET de la New YorkFoto: Guliver / GettyImages
Emma Răducanu a participat la Gala MET de la New YorkFoto: Guliver / GettyImages

În jur de patru sute de actori, muzicieni, manechine, sportivi sau staruri TV și de pe reţelele de socializare au participat, luni seară, la Gala Metropolitan Museum of Art (MET), o reuniune ce s-a desfășurat la New York, după doi ani şi jumătate de pauză cauzată de pandemie. Cu această ocazie, multe vedete au apărut în ţinute extravagante, iar printre cei care au pășit pe covorul roșu s-a numărat și Emma Răducanu (18 ani și 10 luni), surprinzătoarea câştigătoare de la US Open, care a purtat o ţinută Chanel.

La gală au mai fost prezenţi și alți sportivi faimoși precum Serena Williams, Lewis Hamilton, Simone Biles, Megan Rapione sau Venus Willams. O apariţie surprinzătoare a fost japoneza Naomi Osaka. Confruntată cu probleme în ultimul timp, forțată să se retragă de la Roland Garros și Wimbledon după ce a acuzat presiunea pe care o resimte, campioana niponă a etalat o coafură îndrăzneaţă. 

Printre vedetele din alte domenii decât sportul s-au numărat Sharon Stone, Justin Bieber, Kim Kardashian, Megan Rapinoe, Gigi Hadid, Diane Kruger, Erykah Badu, Jennifer Lopez, Rihanna Kendall Jenner, Taylor Hill, Hailey Rhode Baldwin, Kid Cudi, Frank Ocea și Isabelle Huppert. "Este ireal!", a exclamat cântăreaţa americană de rap Megan Thee Stallion, care a subliniat că este "puţin ciudat" să fie alături de atâtea persoane în cea mai selectă seară, în pandemie. 

Gala MET este o seară organizată anual, în beneficiul Costume Institute, o entitate a muzeului consacrată modei, care are propriul buget şi care este autonomă din punct de vedere financiar faţă de MET. Lansată în 1948, gala a fost mult timp rezervată celei mai înalte şi bogate societăţi newyorkeze, principala sursă de mecenat pentru MET. S-a deschis începând cu anii 70, înainte de a se transforma după venirea la conducere a redactorului-şef al Vogue, Anna Wintour, în 1995. Ea a propulsat-o în rândul evenimentelor "populare", adaptat epocii reţelelelor de socializare şi democratizării modei, fiind comparată uneori cu ceremoniile Oscar de la Los Angeles. Ediţia 2020 a galei a fost anulată în momentul în care New York-ul era apăsat de pandemie. Cea de anul acesta, care este organizată de obicei în prima zi de luni din mai, a fost decalată pentru 13 septembrie. Se estimează că la ediția din 2022 ar putea fi prezenţi 1.200 de invitaţi, așa cum se întâmpla înainte de pandemie. Sub co-preşedinţia Annei Wintour, a designerului Tom Ford şi a patronului Instagram Adam Mosseri, cântăreaţa Billie Eilish, actorul Timothée Chalamet, poeta Amanda Gorman şi jucătoarea de tenis Naomi Osaka au co-prezidat această gală, organizată sub semnul tinereţii, a "generaţiei Z".

Este de subliniat că puțini dintre participanți au purtat mască, dar pentru a se permite accesul era obligatoriu ca invitaţii să fie vaccinaţi sau să prezinte un test negativ. Şi să achite o taxă de 35.000 de dolari.     

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net