Emoţii pentru echipa de Fed Cup

Ultima actualizare:

    Simona Halep. Accidentată la genunchiul stângFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep. Accidentată la genunchiul stângFoto: Guliver/ GettyImages

Turneul de la Australian Open a început destul de slab pentru românce, dar dincolo de rezultatele de la Melbourne, mai mult îngrijorează starea de sănătate a jucătoarelor noastre. Trei dintre cele patru posibile componente ale echipei de Fed Cup acuză probleme medicale. România va juca împotriva Belgiei în primul tur al Grupei Mondiale II, la Bucureşti, în 11 şi 12 februarie.

Mai întâi, liderul echipei, Simona Halep, a anunţat că este accidentată la genunchi şi că de aceea a pierdut în primul tur la Australian Open (scor 3-6, 1-6 cu Shelby Rogers). Revenită în ţară, Simona Halep a dezvăluit că zilele următoare vor fi decisive pentru a şti dacă va fi aptă pentru a juca în Fed Cup: „Nu ştiu cât de gravă e accidentarea. Voi face un RMN şi voi afla mai multe. Din câte ştiu de la RMN-ul precedent, n-a fost nimic foarte grav, e doar o tendinită la tendonul rotulian şi doare. Mi-aş dori să joc la Fed Cup, cred că am destul timp să mă recuperez. Dar nu pot să dau mai multe detalii acum, trebuie să văd doctorul mai întâi“, a precizat Halep.


    Monica  Niculescu. Dureri la musculatura  abdominalăFoto: Guliver/ GettyImages
Monica Niculescu. Dureri la musculatura abdominalăFoto: Guliver/ GettyImages

Apoi, marţi, a venit şi rândul Monicăi Niculescu să ne dea veşti proaste. Învinsă surprinzător cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4 de rusoaica Anna Blinkova, Monica a dezvăluit că se luptă cu o accidentare la muşchii abdominali. „Acum chiar îmi pare rău că am jucat aici. Nu trebuia să o fac. Am probleme mari la muşchii abdominali, probleme care s-au agravat la Hobart, în sferturi. Mă doare foarte tare când servesc, mă doare când tuşesc, mă doare când mă încordez. Cred că e o leziune şi acum mi-e foarte frică să nu se agraveze. O să fac un RMN şi probabil va trebui să iau o pauză. Am avut un program prea încărcat în perioada asta şi de aceea a apărut o suprasolicitare. Practic, am jucat sâmbătă finala la Hobart şi marţi în primul tur la Australian Open“, a mărturisit Monica pentru Adevărul, după meci. 


    Sorana  Cîrstea. Dureri  constante la  umărul dreptFoto: Guliver/ GettyImages
Sorana Cîrstea. Dureri constante la umărul dreptFoto: Guliver/ GettyImages

În afara celor două sportive, o a treia potenţială componentă a echipei, Sorana Cîrstea, are zi de zi de înfruntat un adevărat chin: după fiecare antrenament sau meci, ea trebuie să îşi bandajeze cu gheaţă umărul drept, pentru a evita o recidivă a accidentării care a ţinut-o departe de teren o jumătate de an. Calificată în turul secund la Melbourne, jucătoarea noastră e nevoită ca în afara pungilor de gheaţă pe care le ţine la umăr, să facă şi exerciţii de recuperare timp de o oră, fără de care nu ar mai putea juca tenis vreodată!

Evident, posibilele absenţe ale jucătoarelor noastre l-au pus în alertă şi pe căpitanul nejucător al echipei, Ilie Năstase. „Nu mai e aşa de mult timp până la meciul cu Belgia şi sunt îngrijorat pentru ea. Sper, totuşi, să-şi revină după această accidentare până la meci. Dacă nu va putea juca, atunci o să vedem cine are performanţa cea mai bună la Australian Open şi, în funcţie de clasament, o să aducem pe altcineva“, a afirmat „Nasty“. „Nimeni nu poate fi mulţumit cu eliminarea în primul tur. Dar dacă ea a zis că e accidentată, atunci trebuie să o credem că e accidentată. Dacă a decis să se oprească şi să se trateze, atunci poate în 2-3 săptămâni îşi revine“, a completat el.

Astăzi joacă Begu, Cîrstea, Mergea şi Tecău


    Irina Begu a obţinut o  victorie concludentă în  primul tur la Australian Open
Irina Begu a obţinut o victorie concludentă în primul tur la Australian Open

Irina Begu şi Sorana Cîrstea vor juca, astăzi, în turul doi al probei de simplu de la Australian Open, în timp ce Horia Tecău, Florin Mergea şi Monica Niculescu vor debuta în proba de dublu al primului turneu de Grand Slam al anului. Begu, cap de serie numărul 27, o va întâlni pe Kristyna Pliskova (Cehia), în cel de-al treilea meci de pe terenul 20, în timp ce Cîrstea va juca împotriva Carlei Suarez Navarro (Spania), a zecea favorită a competiţiei, în partida a treia de pe terenul 3. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 11, va întâlni cuplul Philipp Petzschner/Mihail Iujnîi (Germania/Rusia), în cel de-al doilea meci de pe terenul 10, urmat de partida de dublu feminin dintre perechea Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA), cap de serie numărul 9, şi cuplul Mirjana Lucici-Baroni/Andrea Petkovic (Croaţia/Germania). În meciul al treilea de pe terenul 14, perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie), cap de serie numărul 16, va juca împotriva cuplului australian Luke Saville/Jordan Thompson.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net