Scandalul dintre Ilie Năstase şi jucătoarele din echipa de Fed Cup a Marii Britanii nu s-a lăsat doar cu suspendarea lui provizorie de către ITF. Englezii au decis să se răzbune şi să nu-i mai acorde invitaţie în loja regală de la Wimbledon, acolo unde a fost mereu prezent în ultimii ani.


Acuzat de britanice că le-a înjurat, Ilie Năstase a recunoscut şi a mai declarat că nu îl interesează ce măsuri iau englezii referitor la el, deoarece el şi-a apărat doar jucătoarea. „Nu regret şi mă pot trimite la închisoare dacă vor, nu mă interesează. Am încercat doar să apăr interesele jucătoarei mele. Jucătoarea engleză a ieşit de pe teren fără să ceară voie şi recunosc că am făcut-o curvă. Încerca să facă linişte în public, dar e tenis, nu e operă. N-am nevoie de rahatul ăsta. Am 70 de ani. Nici măcar nu am fost plătit pentru funcţia de căpitan-nejucător. Nu dau doi bani dacă mă suspendă sau nu sau nu mă lasă să stau în scaunul de căpitan. Nu uitaţi că am fost numărul 1. Dacă arunci pe cineva care a fost numărul 1, nu e bine pentru tenis”, a spus Năstase pentru „Daily Mail”. Turneul de la Wimbledon este cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului şi Năstase era  unul dintre cei mai iubiţi jucători care au evoluat pe iarba londoneză. 

 

Britanicii ne-au jignit mereu

facs-8921212.jpg

ilie nastase, britanici, delegatie, wimbledon, interzicere, jignire
Presa engleză a scris lucruri false despre România

 

Nu este deloc de mirare că britanicii au alocat spațiu uriaș confruntării din Cupa Fed dintre România și Marea Britanie, și în special lui Ilie Năstase, cel care a avut câteva ieșiri în timpul și de după întâlnirea din week-end.  Presa din Anglia l-a ”taxat” serios pe ”Nasty”, însă reacția din media britanică nu vine ca o surpriză. Nu sunt puține sunt cazurile în care englezii au căutat sau pur si simplu au fabricat subiecte pentru a-i jigni pe români. Elocvente sunt doar reportajele recente, prin care britanicii au râs de noi, deși, ulterior, s-a dovedit că toate materialele lor erau, de fapt, inventate.  Ziariştii de la ”The Sun” au publicat un amplu material despre faptul că jucăriile-surpriză din ouăle Kinder ar fi ansamblate de copiii unor familii sărace din nordul României. Ulterior cei despre care s-a scris au negat acuzațiile demonstrând că reportajul fusese ”o făcătură”. La fel de mare impact mediatic a avut şi subiectul care aborda traficul de arme. Jurnaliștii de la SkyNews ar fi venit în țara noastră pentru a negocia cu traficanți dispuși să vândă armament, însă, după o amplă anchetă a Ministerului de Interne din România, totul s-a dovedit a fi de fapt o înscenare.

 
 
Loading...