Eșec neașteptat pentru Mihaela Buzărnescu. Românca a pierdut în fața unei jucătoare venită din calificări

Ultima actualizare:

    Mihaela Buzărnescu va veni la Cluj din Columbia, având de trecut și peste diferența de fus orarFoto: Guliver / GettyImages
Mihaela Buzărnescu va veni la Cluj din Columbia, având de trecut și peste diferența de fus orarFoto: Guliver / GettyImages

În aceeași zi în care au fost selecționate în echipa de FedCup a României, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara au pierdut la Bogota. Cele două românce s-au înclinat în primul tur al turneului de categorie WTA 250 din Columbia. Mihaela Buzărnescu va evolua și la dublu, în sferturile de finală.

Aflată pe locul 132 WTA, Irina Bara (26 de ani) a pierdut la mare luptă (4-6, 7-5, 4-6), după două ore şi 35 de minute, cu olandeza Arantxa Rus (locul 83 WTA şi cap de serie numărul 3). Un eșec neașteptat a suferit Mihaela Buzărnescu (32 de ani / 136 WTA), care s-a înclinat cu 3-6, 3-6 în fața franţuzoaicei Harmony Tan (190 WTA), jucătoare venită din calificări. Pentru prezenţa pe tabloul de simplu, Buzărnescu şi Bara vor primi, fiecare, câte 2.675 de dolari şi un punct WTA.Din America de Sud, cele două jucătoare vor veni în România, la Cluj, unde vor participa, săptămâna viitoare, la meciul cu Italia din Play-Off-ul Cupei „Billie Jean King Cup” by BNP Paribas, noul nume sub care se va desfăşura Fed Cup. Ceea ce pentru ele va însemna și depășirea diferenței de fus orar.Mihaela Buzărnescu (3 victorii și 6 înfrângeri în FedCup)  și Irina Bara (debutantă) vor fi colege cu Simona Halep (3 WTA, 22 victorii, 10 eșecuri în Fed Cup), Patricia Ţig (63 WTA, debutantă) şi Monica Niculescu (174 WTA la simplu şi 55 WTA la dublu, 31 succese, 21 înfrângeri), ultima fiind și căpitan nejucător. ”Ne bucurăm foarte mult să jucăm din nou în Sala Polivalentă din Cluj, un loc de unde avem amintiri minunate, dintr-un oraş cu oameni pasionaţi de tenis care, chiar dacă nu vor putea fi în tribune, suntem convinşi că vor fi cu sufletul alături de echipă, aşa cum sunt toţi susţinătorii noştri din întreaga ţară, cu toată energia lor pozitivă", a spus Monica Niculescu.

Italia vine la Cluj fără cea mai bună jucătoare

Camila Giorgi (80 WTA), jucătoarea italiană cel mai bine clasată în ierarhia mondială, nu va participa la meciul de FedCup cu România. Federaţia italiană a precizat că ea a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, fiind testată la turneul de la Charleston şi plasată în izolare în SUA. "Îmi pare foarte rău că nu pot participa la meciul din România alături de coechipierele mele, îmi doream foarte mult să joc cu echipa naţională şi să-mi aduc contribuţia la echipă", a declarat Giorgi.În aceste condiții, căpitanul italiencelor, Tathiana Garbin, va miza pentru partida din Play-Off-ul Billie Jean King Cup (fosta FedCup), pe Martina Trevisan (99 WTA), Jasmine Paolini (103 WTA), Elisabetta Cocciaretto (111 WTA), Giulia Gatto-Monticone (177 WTA) şi Bianca Turati (281 WTA). "Îmi pare rău pentru Camila, ştiu cât de mult îşi dorea această participare la play-off-ul împotriva României. Împreună cu restul echipei a fost indispensabilă în atingerea acestei etape importante. Pentru mine şi pentru întreaga echipă a fost un lovitură grea, vom încerca să câştigăm şi pentru ea. Acum nu trebuie decât să-i dorim o recuperare rapidă", a afirmat Garbin.România - Italia se va juca fără spectatori, în 16 aprilie, de la ora 15.30, şi 17 aprilie, de la 14.00, toate meciurile urmând a fi transmise în direct la Digi Sport. Câștigătoarea va evolua în ediția viitoare a Grupei Mondiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net