EXCLUSIV Simona Halep, campioană și la afaceri! În locul cafenelei falimentare din Constanța a făcut un magazin de îmbrăcăminte

Ultima actualizare:

    Simona Halep este campioană şi în afaceriFOTO: sportpictures.eu
Simona Halep este campioană şi în afaceriFOTO: sportpictures.eu

Simona Halep a simţit pe propria piele ce greu este să faci afaceri, dar a dovedit şi că ştie să se adapteze. Cea mai de succes tenismenă din istoria României a fost nevoită să închidă cafeneaua pe care o avea în centrul Constanţei şi să transforme spaţiul în magazin de haine de firmă.

În 2017, când au achiziţionat o cafenea situată în centrul oraşului-port, Simona Halep şi familia ei credeau că renumele sportivei este de ajuns pentru a o relansa. 

I-a schimbat numele şi sigla, astfel încât aceasta a devenit SH Café, iniţialele jucătoarei noastre fiind plasate pe o minge de tenis stilizată. Nici preţurile nu erau exagerate faţă de zona în care se afla – 6 lei o cafea în 2018 – numai că vadul lipsea. În afara câtorva curioşi care treceau pe acolo pentru a vedea cum este să iei o gustare în cafeneaua deţinută de, pe atunci, liderul mondial WTA, porţile locaţiei nu erau deschise de aproape nimeni. 

Ca o veritabilă femeie de afaceri, Simona a decis, văzând că nu merge, să schimbe ceva. Mai întâi, înspre finalul anului 2018, a obţinut avizele necesare transformării clădirii pe care între timp o cumpărase, pentru a face în locul ei un hotel de tip boutique de cinci stele. Chiar dacă proiectul părea foarte bun, familia Halep se pare că a decis să amâne punerea lui în practică pentru a se concentra pe construcţia


    2018. Cafeneaua SH avea foarte puţini clienţiFoto: BLITZ
2018. Cafeneaua SH avea foarte puţini clienţiFoto: BLITZ

şi pe alte proiecte imobiliare pe care le avea în lucru, inclusiv casele din Bucureşti şi din

Dar, pentru ca locul să producă totuşi bani, Simona şi Niculae, fratele ei, au decis să transforme cafeneaua într-un magazin de îmbrăcăminte cu branduri celebre. Denumit Fashion Legend, acesta atrage ca un magnet turiştii sau localnicii ieşiţi la plimbare prin oraşul de la malul mării, fiind avantajat şi de poziţionarea bună, în apropierea zonei pietonale şi la distanţă destul de mică de Cazinoul din Constanţa. Nu de puţine ori cei care intră acolo ies şi cu ceva cumpărături, chiar dacă preţurile sunt destul de mari, în concordanţă cu etichetele celebre de pe produse.Oricum, indiferent de cât de bine i-ar merge magazinul constănţean, nu acesta este principalul producător de venit al imperiului financiar al Simonei Halep. 

Cele mai profitabile sunt hotelurile pe care le deţine la


    2021. Magazinul de haine al tenismenei este un punct de atracţie în oraşFoto: Blitz
2021. Magazinul de haine al tenismenei este un punct de atracţie în oraşFoto: Blitz

sau Poiana Braşov, care au avut în această vară camerele pline în permanenţă, iar comentariile foarte bune primite pe site-urile de specialitate vor transforma cu siguranţă cele două locuri în locaţii foarte dorite şi căutate de turişti. Totuşi, până când se va retrage, grosul averii tenismenei noastre va fi obţinut din premiile câştigate în turnee şi – mai ales – din contractele de publicitate. Conform site-ului WTA, Halep a câştigat doar din tenis până acum suma de 37.581.677 dolari, din care se scad, desigur, impozitele. Pe lângă aceasta, se adaugă, probabil, câteva milioane de dolari provenite din contractele de sponsorizare.

Românca revine pe teren în această săptămână 

Simona Halep va reveni din această săptămână pe teren. Ea va debuta direct în turul secund al Rogers Cup, care se va disputa la Montreal. Desemnată cap de serie numărul 6, Simona Halep, care nu a mai jucat un meci oficial din 12 mai, de când a suferit ruptura musculară la gamba piciorului stâng în timpul meciului cu Angelique Kerber, de la Roma, va juca în turul secund contra învingătoarei meciului dintre americanca Danielle Collins (nr. 36 WTA) şi elveţianca Jil Teichmann (65 WTA). 

Dacă va trece în optimi, pe româncă o va aştepta, cel mai probabil, o confruntare cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, cap de serie 10, sau cu estona Anett Kontaveit. Apoi, în sferturi, am putea avea un meci de gală contra canadiencei de origine română Bianca Andreescu. Oricum, aşa cum a mărturisit la plecarea spre Canada, ”nu-mi propun absolut nimic, doar să fiu sănătoasă şi să încerc să joc cât mai multe meciuri se poate. Mi-e dor de teren, mi-e dor de turneu, de competiţie, ştiu că o să fie foarte greu la început, dar nu mi-e teamă, o să merg cu încredere şi o să văd ce pot să fac”. Din păcate, de azi, Simona va ieşi pentru prima dată din februarie 2014, adică după 393 de săptămâni, din Top 10 mondial. Absenţa forţată din circuit provocată de accidentare a făcut ca ea să cadă trei locuri în clasament, unde va ocupa locul 13.  Tot la Montreal joacă şi o altă româncă, Sorana Cîrstea. Clasată pe 40 în lume aceasta va avea un meci echilibrat în primul tur, contra americancei Alison Riske, locul 37 WTA.


    Simona a jucat ultima dată la 12 mai, la Roma, când s-a şi accidentatFOTO: EPA
Simona a jucat ultima dată la 12 mai, la Roma, când s-a şi accidentatFOTO: EPA

Citește și:

FOTO Simona Halep, în inspecție la hotelul din Mamaia. Cum îi merg afacerile din turism

Cum arată cafeneaua din Constanța a Simonei Halep și ce specialități oferă

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net