Fanii tenisului din întreaga lume și-au ales favorita: Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep își salută faniiFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep își salută faniiFoto: Guliver / GettyImages

Pentru al treilea an la rând, Simona Halep a ocupat primul loc în ancheta inițiată de WTA și care a avut drept scop să o desemneze pe favorita fanilor tenisului din lumea întreagă. Înaintea româncei, o altă jucătoare poloneză, Agniezka Radwanska, a câştigat de şase ori la rând aceast titlu.

Aflată pe locul 4 mondial, Simona Halep a câştigat la mică diferenţă faţă de poloneza Iga Swiatek, locul 60 WTA, în vârstă de 18 ani. Pe locurile următoare s-au clasat Petra Kvitova (Cehia), Naomi Osaka (Japonia), Elina Svitolina (Ucraina) şi Bianca Andreescu (Canada).În ancheta din acest an, alături de Halep au fost nominalizate 28 de jucătoare, între care americancele Serena şi Venus Williams, sportiva cehă Karolina Pliskova, australianca Ashleigh Barty şi germana Angelique Kerber.

Simona Halep, locul 2 în topul loviturilor

Simona Halep a fost nominalizată și la titlul pentru lovitura anului 2019, alături de Patricia Țig. Nominalizată pentru o execuție dintr-un meci cu Eugenie Boucherd disputat la Dubai, în februarie, Românca a ocupat locul 2, cu 31% din voturi, după Iga Swiatek (aprilie /  Lugano / 40%), devansându-le pe Elina Svitolina (octombrie / WTA Finals / 24%) și Patricia Maria Țig (iulie / București / 5%). Și în această anchetă inițiată de WTA voturile le dau tot fanii, pe site-ul oficial al Asociației Jucătoarelor Profesioniste de Tenis. 

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net