Fed Cup: O echipă pentru istorie

Ultima actualizare:

    Foto: sportpicture.u
Foto: sportpicture.u

Pentru tenisul românesc a venit momentul adevărului. La capătul următoarelor două zile vom afla dacă România are şi o echipă în tenisul feminin, sau doar individualităţi care compun o formaţie. O victorie în faţa Cehiei ar duce formaţia noastră de Fed Cup acolo unde nu a mai fost vreodată: în semifinalele competiţiei! Click! a făcut o sinteză cu tot ce trebuie să ştiţi despre acest meci istoric.

  • Record de public. Biletele pentru meciul dintre România şi Cehia s-au epuizat de mult. Sunt aşteptaţi în tribună 7.200 de spectatori, ceea ce ar reprezenta un nou record pentru această confruntare. De altfel, publicul a asistat în număr mare şi la antrenamentele fetelor noastre, joi în tribune fiind aproape 1.000 de spectatori.
  • Terenul beneficiază de hawk-eye. Aşa cum se întâmplă la marile turnee, şi această confruntare, care contează pentru primul tur al Grupei Mondiale 1 a Fed Cup, beneficiază de sistemul de supraveghere hawk-eye. Astfel, jucătoarele vor putea apela la “challenge” pentru a corecta eventualele greşeli ale arbitrilor. 
  • Păcăleala Alinei Tecşor. La tragerea la sorţi de ieri, căpitanul echipei noastre, Alina Tecşor, a apelat la un mic truc. Le-a nominalizat pentru meciul de dublu pe Mitu şi Raluca Olaru, deşi toată lumea tenisului din România ştie că pe teren, în cazul în care partida de dublu va fi cea decisivă pentru stabilirea calificatei, alături de Olaru va intra Monica Niculescu. 
  • Transmisiune TV. În ţară, meciurile vor fi transmise în direct de DolceSport 1. Prima partidă a fiecărei zile va avea loc la ora 13.00, iar transmisiunea va fi prelungită până la ora ultimului punct. De asemenea, desfăşurarea meciurilor va putea fi urmărită, în format livetext, pe www.click.ro.
  • Ce urmează după acest meci. Învingătoarea acestui meci dintre România şi Cehia va juca în semifinalele Fed Cup. Dacă echipa noastră nu a mai fost niciodată în această fază, adversarele noastre sunt specialiste ale acestei competiţii, pe care au câştigat-o în patru din ultimele cinci ediţii. Dacă se va califica în semifinale, echipa noastră va juca, în zilele de 16 şi 17 aprilie, contra învingătoarei meciului dintre Germania şi Elveţia. Dacă va pierde, România va evolua în barajul de menţinere în Grupa Mondială I, împotriva uneia dintre cele patru învingătoare ale meciurilor din Grupa Mondială II. Barajul are loc tot în zilele de 16 şi 17 aprilie. 
  • Cehoaicele, cu 32 de centimetri mai înalte. În meciurile de simplu jucătoarele noastre vor avea de luptat împotriva unor adevăraţi giganţi. Dacă Simona şi Monica au aceeaşi înălţime, 1,68 m, adversarele lor au 1,86 m (Pliskova), respectiv 1,82 m (Kvitova). În total, ele sunt cu 32 de centimetri mai înalte ca fetele noastre!
  • Suprafaţa de joc. Partidele se vor disputa pe o suprafaţă hard (indoor), numită playflex. Niculescu spunea la conferinţa de presă organizată miercuri că este mai lentă decât cea din Australia, însă acest aspect poate să-i fie benefic ei. Mingile folosite vor fi aceleaşi cu cele utilizate şi în Openul Australian.
  • Aşteptăm revanşa din 1980. România şi Cehia (Cehoslovacia, mai exact) s-au mai întâlnit o singură dată în Fed Cup, în anul 1980. Atunci, un punct adus de Virginia Ruzici era insuficient pentru românce în vederea accederii în semifinalele acelei ediţii. Deci aşteptăm revanşa de 36 de ani!

Simona Halep deschide balul

Nici că se putea găsi o jucătoare mai potrivită să aibă onoarea de a deschide parcursul echipei noastre în meciul cu Cehia. Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, va juca în primul meci al zilei de sâmbătă (6 februarie). De la ora 13.00, ea o va întâlni pe a doua jucătoare a cehoaicelor, Karolina Pliskova (nr. 13 WTA). Românca a spus că nici nu se putea o programare mai bună, pentru că preferă să joace în meciul de deschidere. Apoi, Monica Niculescu (37 WTA) o va întâlni pe dubla campioană de la Wimbledon, Petra Kvitova (9 WTA). Duminică se vor disputa trei meciuri, primul urmând să fie Halep – Kvitova, de la ora 13.00. Apoi, vor juca Niculescu şi Pliskova, iar în final, dacă mai e nevoie, se va disputa meciul de dublu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net