Roger Federer e primul tenismen care depăşeşte 110 milioane de dolari, bani obţinuţi doar din premii. Elveţianul l-a întrecut pe Tiger Woods.


Tenismenul Roger Federer, locul 2 ATP, l-a devansat pe jucătorul de golf Tiger Woods în clasamentul câştigurilor obţinute din sport, a anunţat Forbes. Totodată, elveţianul devine primul jucător de tenis din istorie care trece de 110 milioane de dolari din premii.

După victoria obţinută în etapa a doua a Grupei Boris Becker în faţa germanului Alexander Zverev, Federer a ajuns la premii în valoare de 110.235.682 de dolari, iar Tiger Woods, mult timp cel mai bine plătit sportiv din lume, a acumulat în carieră 110.061.012 de dolari.

Luna trecută, Roger Federer a devenit jucătorul cu cele mai mari premii obţinute din tenis, el întrecându-l pe sârbul Novak Djokovici, după ce s-a impus în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Djokovici nu a mai jucat de la Wimbledon din cauza unei accidentări şi a rămas la 109.805.403 dolari câştigaţi din premii.

Numărul 2 mondial este calificat în semifinalele Turneului Campionilor, astfel că "averea" sa din tenis mai poate creşte în acest an.

 

Loading...