Turneul de la Wimbledon se pregăteşte de un meci mare. Simona Halep şi Victoria Azarenka, două dintre cele mai importante jucătoare din circuit, vor juca luni, de la ora 15.30, în optimile de finală ale competiţiei londoneze. Click! vă prezintă două motive pentru care partida este foarte importantă în special pentru jucătoarea noastră.


Rămâne în cursa pentru primul loc. Chiar dacă declară mereu că nu o interesează locul ocupat în clasament, Simona Halep are şansa, la acest turneu, să devină în premieră, lider mondial. Ea e obligată pentru asta să ajungă măcar în semifinale şi, dacă şi Angelique Kerber se va califica în acea fază, să obţină un rezultat mai bun decât ea. 

16-sport-lata-gettyimages-806654158-8915.jpg

halep, simona halep, wimbledon, Victoria Azarenka, copil, turneu, calificare, clasament
Azarenka dispută la Wimbledon al doilea turneu după ce a devenit mama
Foto: Guliver/ Getty Images

O victorie îi deschide drumul spre finală. Azarenka pare cea mai dificilă adversară din drumul spre finala competiţiei. Conştientă de acest lucru şi încercând parcă să alunge de pe umerii săi presiunea care planează asupra unui număr 2 mondial, Halep a declarat:  „Va fi o mare provocare pentru mine, cu siguranţă, chiar dacă Victoria a stat aproape un an. Este o adversară dificilă şi o mare campioană. Voi încerca să dau tot ce am mai bun. Meciul este deschis. Va trebui doar să iau atitudine şi să profit de şansa mea. Nu am nimic de pierdut. Abordez meciul fără aşteptări, dar cred că am şansa mea şi trebuie să profit”, a spus Halep, care şi-a construit astfel, mental, premisele unui joc lipsit de stres, pentru că s-a poziţionat în postura jucătoarei care porneşte cu şansa a doua. Printre potenţialele adversare ale Simonei spre finală s-ar număra Johanna Konta sau Caroline Garcia (sferturi), Jelena Ostapenko sau Venus Williams (semifinale).

Vika a venit cu copilul la Londra

Victoria Azarenka este cea mai nouă mamă care a revenit în circuitul profesionist. Vika a născut în luna decembrie un băieţel, Leo, care o însoţeşte pretutindeni. „Este un foarte bun călător. Iubeşte să zboare cu avionul şi e foarte cuminte. Uneori, când e frumos afară, îl iau cu mine la antrenamente, aşa că pot spune că sunt cu el. A trebuit însă să mă obişnuiesc cu gândul că nu voi fi mereu alături de Leo, că nu îmi petrec fiecare secundă cu el, ceea ce e greu chiar şi acum. Totuşi, îmi dă un echilibru după meciuri sau după antrenamente, atunci când pot să las tenisul deoparte şi să mă bucur doar de el”, a explicat Azarenka postura în care se găseşte la Wimbledon.

Cum ea a lipsit mai mult de un an din circuit, când a revenit nu mai avea clasament. Totuşi, la Wimbledon, a apelat la clasamentul protejat, care spunea că e pe locul 6 în momentul retragerii temporare. Numai că, din motive lesne de înţeles, nu a putut fi desemnată şi cap de serie, astfel că avem parte de o întâlnire cu Halep chiar din optimi. 

 
 
Loading...