Florin Mergea s-a reprofilat: concurează la curse auto virtuale de 24 de ore

Ultima actualizare:

    Florin Mergea se antrenează pe simulator pentru cursa din weekend
Florin Mergea se antrenează pe simulator pentru cursa din weekend

Tenismenul Florin Mergea, vicecampion olimpic la tenis la dublu acum patru ani, s-a reprofilat în această perioadă și a devenit unul dintre cei mai buni piloți pe simulator din România. El se antrenează pentru cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps de la sfârșitul acestei săptămâni.

Florin Mergea sărbătorește ”Ziua Internațională a Jocurilor Video” la simulator, pregătindu-se pentru cursa de pe circuitul belgian Spa-Francorchamps, din acest week-end. ”Urmează două curse de anduranță cu echipa Zecarul, una de 24 de ore și una de 6 ore. Suntem pe un un circuit pe care eu îl cunosc foarte bine, cel de la Spa - Francorchamps, pentru etapa a doua a competiției,”, a declarat pentru Sportsnet Florin Mergea.

Fost lider mondial de juniori atât la simplu cât și la dublu, Mergea (35 de ani) a avut o revenire fantastică în tenis după o pauză de aproape doi ani, reușind să intre în Top 10 ATP la dublu la patru ani după ce o luase de la zero în clasament. El spune că prin tenis a reușit să-și poată satisface adevărata pasiune, motorsportul. ”Prin tenis mi-am putut permite un simulator acasă pentru a-mi împăca nevoia de viteză în siguranță și confort”, a mai spus el. Tenismenul face parte din echipa Zecarul eSports, formația unui prieten, Dan Dracea. Împreună își doresc să o aducă la statutul de cea mai bună echipă românească de SimRacing. Acum două săptămâni, Mergea a terminat faimoasa cursă de 24 de ore de la LeMans, iar în weekend va concura împreună cu alți 5 piloți pe circuitul de la Spa. El a mai avut participări și în campionatul național virtual de raliuri, unde s-a clasat pe locuri fruntașe.

Pentru Mergea, pasiunea legată de automobilism a apărut întâmplător, acum câțiva ani. „M-am virusat de motosport după ce în urmă cu câțiva ani am stat în drepta lui Titi Aur, la un curs de conducere defensivă. Mi-a plăcut enorm. Apoi am început să urmăresc și mi-am luat un simulator acasă pentru distracție”, mai spune Mergea, care e fan Ayrton Senna și spune că și-ar fi dorit să fie pilot profesionist.

Florin Mergea, la volanul simulatorului auto
Florin Mergea, la volanul simulatorului auto

Până la urmă, a fost sportiv profesionist, dar în tenis, acolo unde a reușit să devină, alături de Horia Tecău, primul medaliat olimpic din istoria tenisului românesc, cucerind argintul la Rio. De asemenea, a fost numărul 7 ATP la dublu în 2015, cel mai bun an al său, când a cucerit și titlul Masters 1.000 de la Madrid. Până acum, a obținut 7 titluri ATP de dublu și a disputat alte 8 finale.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net