Gabriela Ruse a obținut rezultatul carierei la Nottingham

Ultima actualizare:

    Gabriela RuseFOTO: Sportpictures.eu
Gabriela RuseFOTO: Sportpictures.eu

Gabriela Ruse nu va uita niciodată săptămâna pe care o petrece la Nottingham. Nu doar din cauza condițiilor atmosferice, ci mai ales pentru rezultatul înregistrat. Cel mai bun al carierei până acum.

În vârstă de 21 de ani, Gabriela Ruse s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale unui turneu din circuitul WTA. Venită din calificări, ea a învins-o în optimile turneului de la Nottingham, dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari, pe sportiva elveţiană Viktorija Golubic, numărul 85 mondial. Clasată pe poziția a 211-a în lume, românca s-a impus cu scorul de 7-6 (3), 4-6, 6-4, în două ore şi 25 de minute. Meciul s-a disputat în sală pe suprafaţă rapidă, deşi trebuia să se joace pe iarbă, dar ploaia care a căzut incontinuu de luni încoace a făcut ca meciurile să se mute în sală.

Venită din calificări, Ruse va juca în sferturi, cel mai probabil, contra principalei favorite, tenismena franceză Caroline Garcia, ocupanta locului 28 în lume. Aceasta va juca împotriva britanicei Maia Lumsden. Indiferent de rezultatul meciului din sferturile de finală, Ruse este sigură că de luni va urca pe cel mai bun loc din carieră. Dacă va pierde, ea va ocupa poziția 174 – cel mai bun loc ocupat vreodată a fost 182 – iar dacă va câștiga, atunci va urca pe locul 154. Până acum, cel mai bun rezultat al Gabrielei Ruse a fost prezența în optimile de finală ale turneului de la Praga, de anul trecut. De asemenea, tot anul trecut, a ajuns pe tabloul principal de la Wimbledon. De altfel, la acest turneu a obținut cele mai bune rezultate ca junioară, ea fiind semifinalistă în urmă cu cinci ani.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net