România va avea patru jucătoare pe tabloul de simplu al turneului de grand slam de la Melbourne, Gabi Ruse nereușind să se impună în ultimul tur al fazei preliminare


După eliminarea Anei Bogdan, principala favorită a calificărilor de la Australian Open (AO 2020), și Gabriela Ruse (181 WTA) a pierdut în ultimul tur al fazei preliminare. După un meci care a durat 62 de minute, bucureșteanca s-a înclinat (1-6, 1-6) în fața americancei Caty McNally (116 WTA).
Totodată, organizatorii turneului de la Melbourne au stabilit locul ocupat pe tabloul principal de jucătoarele care au trecut de calificările probei de simplu. Aflată în această postură, Monica Niculescu (128 WTA) a fost plasată în jumătatea inferioară, urmând a o înfrunta marți pe franțuzoaica Alize Cornet (60 WTA), în fața căreia are palmares pozitiv (două meciuri câștigate și unul pierdut). Dacă va câștiga, jucătoarea noastră o va întâlni, în turul 2, pe învingătoara disputei Vekic (cap de serie nr. 19) - Șarapova.
Dintre jucătoarele noastre, prima care va evolua la Melbourne va fi Sorana Cîrstea. Aflată pe locul 74 WTA, aceasta o va înfrunta luni, pe Barbora Strycova (Cehia, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 32). Disputa este programată pe terenul nr. 22. În aceeași zi cu Monica, adică marți, vor evolua Simona Halep și Irina Begu. Aflată acum pe locul 4 WTA și fiind cap de serie numărul 4, constănțeanca o va avea ca adversară, în primul tur, pe americanca Jennifer Brady (49 WTA). O dispută și mai complicată se anunță a fi aceea a Irinei Begu (104 WTA), care va încrucișa rachetele cu olandeza Kiki Bertens, ocupanta locului 10 mondial şi cap de serie numărul 9 la Melbourne.

 
 
Loading...