Garbine Muguruza, fermecată de România: «Aici găseşti puţin din toate»

Ultima actualizare:

    Garbine Muguruza,  în vizită la Castelul Bran,  pe urmele contelui DraculaFotografii: Arhivă personală
Garbine Muguruza, în vizită la Castelul Bran, pe urmele contelui DraculaFotografii: Arhivă personală

Celebra tenismenă Garbine Muguruza s-a alăturat prinţului Charles în demersul de a promova frumuseţile României. Sportiva spaniolă, care a petrecut recent cinci zile la Fundata (Braşov), a povestit pentru „Adevărul” cum a ajuns în România şi ce a impresionat-o în aceste locuri.

Garbine Muguruza (27 de ani), sportiva spaniolă originară din Venezuela care în 2017 ajungea numărul 1 mondial după ce o învingea pe Venus Williams în finala de la Wimbledon, a devenit, la începutul lunii iulie, unul dintre cei mai mari promotori ai României. Campioana a postat mai multe fotografii din România pe conturile sale de Facebook şi Instagram. Ea a vizitat Peştera Dâmbovicioara, Parcul Naţional Piatra Craiului, Castelul Bran şi s-a cazat în Fundata (Braşov).

Pe 8 iulie, Gaby, cum îi spun apropiaţii, a anunţat pe Facebook că a sărbătorit în România aniversarea de 30 de ani a celei mai bune prietene. „Mulţumesc, România! Întotdeauna aşa de primitoare”, a scris jucătoarea de tenis. În imagine, ea apărea alături de prietena sa cea mai bună, Ilinca. În spate se vede Vila Thea, unde a fost cazată, pensiune deţinută de părinţii româncei.

Gaby şi Ilinca s-au cunoscut la Academia de tenis Bruguera, de lângă Barcelona, şi au rămas cele mai bune prietene. Muguruza ne-a povestit cum a ajuns în România, cum s-a simţit aici şi ce îi place cel mai mult în ţara noastră.

«Gem de casă şi telemea de oaie»

Adevărul: Din fotografiile postate pe Facebook reiese că v-aţi simţit extraordinar în România. De câte ori aţi venit aici şi de la cine aţi aflat că ţara noastră are şi zone turistice superbe? V-au spus Simona Halep sau alte tenismene din România ori aţi aflat din alte surse? Apropo, cum vă înţelegeţi cu Simona Halep?

Garbine Muguruza: Am fost de cinci ori în România. Am participat la mai multe concursuri în această ţară când eram mică. Nu am aflat de zonele turistice de la Halep sau de la alte jucătoare din România, dar toate sunt foarte amabile şi primitoare. Prietena mea cea mai bună, Ilinca, este din România şi mereu am avut o mică atracţie către această ţară. Fundata am descoperit-o pentru că aici se află Vila Thea, iar eu sunt foarte apropiată de Ilinca şi de părinţii ei. Este o casă minunată la munte, în care am vrut să mă deconectez.

Cu ce v-a cucerit Fundata?

Pacea şi liniştea. Te afli în mijlocul naturii, respiri aer curat, se află într-o zonă superbă şi ai foarte mult spaţiu. Gazdele sunt foarte primitoare şi au făcut din puţinele mele zile de vacanţă un sejur foarte confortabil, în care au avut multă grijă de mine.

Cât aţi stat în România şi ce aţi văzut interesant?

Am stat cinci zile. Voiam să văd păduri şi să merg în drumeţii montane, să mă conectez la lucruri mai simple, pentru că mereu suntem în oraş şi suntem foarte stresaţi. Fundata mi-a oferit această oportunitate.

Ce feluri de mâncare tradiţională românească aţi încercat şi care vă place cel mai mult?

Prăjiturelele de la Măgura, gemul făcut în casă, telemeaua de oaie. Într-o zi am făcut un grătar în aer liber, cu mai multe feluri de carne şi mici.


    Jucătoarea spaniolă, alături de Ilinca,  buna sa prietenă, în Fundata (Braşov)
Jucătoarea spaniolă, alături de Ilinca, buna sa prietenă, în Fundata (Braşov)

«Este accesibilă pentru turişti»

Aţi călătorit în toată lumea şi cu toate acestea aţi avut cuvinte foarte frumoase la adresa României. Ce v-a plăcut aici?

Din România îmi place mult faptul că lumea este latină, sunt foarte apropiaţi de noi, celelalte ţări latine, oameni modeşti, care muncesc din greu şi care reuşesc să-ţi arate că sunt fericiţi că ai venit să le vizitezi ţara, cel puţin aşa m-am simţit eu. Mi-a plăcut şi faptul că România are puţin din toate. Este o ţară foarte mare, din care încă mai am multe de văzut. Am descoperit munţii, capitala Bucureşti, plaja din Mamaia şi Constanţa, un oraş foarte frumos. Ţara şi oamenii mi-au lăsat o impresie foarte bună. România este accesibilă pentru turişti, fiind situată în estul Europei, şi este o ţară în care poţi găsi puţin din toate.

Citește pe adevarul.ro interviul complet cu tenismena Garbine Muguruza


    Tot la Fundata, bucurându-se de natură,  alături de un amic necuvântător
Tot la Fundata, bucurându-se de natură, alături de un amic necuvântător

Halep şi Muguruza, meciuri aprige la turnee


    Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Garbine Muguruza este una dintre cele mai valoroase şi mai frumoase jucătoare din circuitul profesionist WTA.

Născută la 8 octombrie 1993, la Caracas, în capitala ţării natale a mamei, Venezuela, viitorul număr 1 mondial s-a mutat încă din copilărie alături de cei doi fraţi şi de părinţi în ţara de origine a tatălui ei, Spania. Acolo a început şi tenisul la vârsta de 3 ani, parteneri fiindu-i fraţii ei Asier – ajuns acum inginer – şi Igor, care este economist. A crescut avându-i ca idoli pe Serena Williams şi pe Pete Sampras.

Ea a atras atenţia în circuit nu doar prin dârzenie şi talent, dar şi prin frumuseţe. De fapt, dacă nu ar fi jucat tenis, ea ar fi putut defila oricând pe podiumurile de modă – are o înălţime de 1,82 m - sau ar ar fi putut juca în telenovele.

De-a lungul carierei a strâns 8 titluri WTA, dintre care cele mai importante sunt cele de la Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017. Anul acesta a triumfat la Dubai. A fost lider mondial pentru prima dată la 11 septembrie 2017.

Muguruza este una dintre puţinele jucătoare din circuit care au un palmares pozitiv cu Simona Halep. Ea conduce cu 4-3 în meciurile directe cu românca, pe care a învins-o anul trecut de două ori, de fiecare dată în semifinale. S-a întâmplat la Australian Open şi la Roma. În 2017, iberica a obţinut cea mai clară victorie în faţa jucătoarei noastre: 6-1, 6-0 în finala de la Cincinnati, un meci în care Simona a fost apăsată de stresul posibilităţii de a deveni în premieră lider mondial în cazul unui succes. Românca avea să urce pe primul loc două luni mai târziu, în octombrie. Rivalitatea dintre Simona şi Garbine s-a făcut simţită şi acum, de la distanţă, Muguruza urcând luni pe locul 9 în clasamentul mondial şi depăşind-o chiar pe Halep.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net