Grigor Dimitrov a băgat tenisul în carantină

Ultima actualizare:

    Dimitrov, alăruri de Djokovic, Thiem și Zverev, la Belgrad, la Adria CupFoto: Guliver/ GettyImages
Dimitrov, alăruri de Djokovic, Thiem și Zverev, la Belgrad, la Adria CupFoto: Guliver/ GettyImages

Criticată de mulți specialiști, organizarea Adria Cup de către Novak Djokovic se dovedește a fi atât de periculoasă pe cât se anticipa. Deocamdată doi participanți au fost depistați pozitiv la coronavirus, dar e de așteptat ca lista să crească.

Primul care a fost declarat infectat a fost bulgarul Grigor Dimitrov. Ocupant al locului 19 ATP, el este cel mai bine clasat jucător din circuit îmbolnăvit și internat în spital. El a făcut anunțul pe Instagram, postând și o poză cu el pe patul de spital. Problema este că Dimitrov a fost un participant extrem de activ în ultimele două weekend-uri la primele două etape ale Adria Cup, competiția organizată de Novak Djokovic și gândită ca un circuit în mai multe țări din zonă. Primele două etape au avut loc la Belgrad, în Serbia, și la Zadar, în Croația, iar Dimitrov a jucat la amândouă. Cum era un nume important, a participat la toate acțiunile oficiale și la toate conferințele de presă, alături de Novak Djokovic (nr. 1 ATP), Dominic Thiem (3 ATP) sau Alexander Zverev (7 ATP), astfel că este foarte probabil ca și aceștia să fi fost infectați. De asemenea, toți ceilalți participanți sunt în pericol, la fel și mulțimea de spectatori, pentru că s-a jucat cu 3.000 de fani în tribune la fiecare reuniune, iar după meciuri au avut loc ședințe de autografe, de fotografii și așa mai departe.

Ieri, un nou tenismen participant la Adria Cup a fost depistat pozitiv la coronavirus: croatul Borna Coric (33 ATP). Și probabil că e doar primul nume care s-a adăugat listei, deoarece, conform „SportKlub”, antrenorul lui Djokovic, Marko Paniki, ar putea fi şi el pozitiv, la fel ca antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh.

Din cauza veștii că Dimitrov este bolnav, finala etapei de la Zadar, dintre Djokovic și Rublev, a fost anulată. Liderul clasamentului mondial a părăsit imediat Croația, fără să efectueaze vreun test, spunând că se simte bine și că va fi testat acasă, la Belgrad. Este foarte probabil ca ultima etapă a circuitului, programată peste două săptămâni, în Bosnia & Herțegovina, să fie anulată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net