Halep stă bine ”la primire”, însă suferă încă la serviciu

Ultima actualizare:

    Simona Halep are o siguranță mai mare atunci când este la primireFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep are o siguranță mai mare atunci când este la primireFoto: Guliver / GettyImages

În statisticile WTA pe 2018, Simona Halep are un procentaj de 50,2% la ghemuri câștigate pe serviciul adversarelor. La serviciu și la ași nu stă formidabil comparativ cu rivalele sale.

Cifrele confirmă ceea ce se știa, de fapt. Și anume că Simona Halep nu are cel mai bun serviciu din circuitul tenisului mondial (71,4% la ghemuri câștigate). Dovadă că ea nu a pătruns nici măcar în Top 10, unul dominat de trio-ul Ashleigh Barty (79,8%), Julia Goerges (79,5%) și Petra Kvitova (77,8%). Iată procentajele (ghemuri câștigate pe serviciu) altor jucătoare de tenis din România: Mihaela Buzărnescu - 68,5%, Ana Bogdan - 63,7%, Irina Begu - 60,9%, Gabi Ruse - 59,7%, Sorana Cîrstea - 58,7%, Irina Bara - 57,1%, Monica Niculescu - 56,4%, Alexandra Dulgheru - 56,4%.

Nici la capitolul ași Simona nu stă formidabil, ea reușind 89 în 42 de dispute, în condițiile în care Goerges a izbutit 304 în 41 de meciuri, iar Karolina Pliskova 254 în 42 de partide. Nici celelalte jucătoare române nu strălucesc la acest capitol: Mihaela Buzărnescu - 108 ași / 49 meciuri, Sorana Cîrstea - 79/28, Ana Bogdan - 57/20, Irina Begu - 55/33, Gabi Ruse - 10/5, Monica Niculescu - 5/16, Alexandra Dulgheru - 2/7, Alexandra Cadanțu - 1/1.  Printre cele mai valoroase jucătoare ”la primire” se află și Monica Niculescu, care ocupă locul 6 (44,8%). Altfel, Halep își va mări avansul pe care îl are în clasamentul mondial față de Caroline Wozniacki, care nu participă săptămâna aceasta la turneul de la Moscova. Românca va avea 911 puncte în plus, luni, când se va anunța clasamentul. Însă diferența se poate diminua din nou, după o altă săptămână, tocmai din cauză că Halep nu va juca la Washington.   Și cum nu va fi prezentă la turneul de la Washington, în care a atins ”sferturile” în 2017, Halep a solicitat un wild-card la New Haven (19-25 august), care i-a fost acordat imediat. Ba mai mult, organizatorii acelui turneu i-au și mulțumit Simonei, care a reacționat răspunzând că e bucuroasă să revină acolo unde a triumfat în 2013. În afara întrecerii din Connecticut, până la US Open constănțeanca va mai participa la Rogers Cup de la Montreal (6-12 august) și la Cincinnati (13-19 august), turnee la care, anul trecut, a ajuns până în semifinale, respectiv în finală. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net