Halep, victorie fără emoții în primul tur a Roland-Garros

Ultima actualizare:

    Simona Halep  a fost desemnată  cap de serie nr. 6  la turneul parizianFoto: Getty Images
Simona Halep a fost desemnată cap de serie nr. 6 la turneul parizianFoto: Getty Images

Simona Halep n-a avut nevoie decât de 43 de minute să încheie meciul din primul tur al Openului francez, cu japoneza Nao Hibino, locul 71 WTA, scor 6-2, 6-0.

În faza următoare, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Zarina Dias din Kazahstan, locul 90 WTA, şi germana Carina Whitthoeft, locul 100 WTA. Calificarea în manşa secundă este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 60.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

”Sunt fericită că am început acest turneu cu dreptul. Mereu la Grand Slam cel mai greu meci este cel din primul tur. Am mare încredere că voi continua cu evoluțiile bune”, a spus Halep, imediat după meci, răspunzându-i întrebărilor lui Ilie Năstase, specialistul Europosrt pentru acest turneu.

Finalistă în 2015 la French Open, Halep a părăsit anul trecut competiţia în turul al doilea, în care a fost învinsă de croata Mirjana Lucici-Baroni, scor 7-5, 6-1.

Halep va juc aîn acest an și la dublu mixt. Ea va face pereche cu Horia Tecău. Cei doi vor întâlni în primul tur cuplul Yung-Jan Chan/Max Mîrnîi (Taiwan/Belarus).

Un alt român în proba de dublu mixt este Florin Mergea, care face pereche cu Iaroslava Şvedova (Kazahstan), cei doi fiind cap de serie 4.Mergea şi Şvedova vor întâlni în primul tur cuplul Lucie Hradecka/Marcin Matkowski (Cehia/Polonia).

Halep şi Tecău se pregătesc pentru participarea în proba de dublu-mixt la JO de la Rio.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net