Horia Tecău își dorește să mai câștige măcar o dată la Wimbledon

Ultima actualizare:

    Horia Tecău
Horia Tecău

Campion la Wimbledon în 2015, în proba de dublu, Horia Tecău speră să poate repeta succesul de atunci. Cu toate că n-a mai jucat meciuri pe iarbă de ceva vreme, românul s-a calificat în turul 3 al turneului londonez după două victorii clare

Alături de olandezul Jean-Julien Rojer, Horia Tecău (34 de ani) a reușit să se califice în turul 3 al probei de dublu de la Wimbledon 2019 câștigând două meciuri în interval de o zi: 6-4, 6-3, 6-1 cu Marco Cecchinato/ Andreas Seppi (Italia) și 6-1, 6-4, 6-4 cu Fabrice Martin (Franța)/ Hugo Nys (Monaco).Extrem de sigur pe el, cel care a câștigat turneul londonez atât la juniori, de două ori, cât și la seniori a declarat după prima confruntare: ”Știam că Seppi joacă bine pe iarbă. Pe Cecchinato, în schimb, am observat că nu se simte confortabil pe această suprafață și am încercat să jucăm mai mult pe el. Să punem presiune pe el. N-a avut răspunsuri pe retur. Am servit bine și am luat câte un break destul de repede în fiecare set ca după aceea să jucăm relaxați. Ne-a bucurat mult acea victorie și mai ales că am obținut-o așa relativ repede. Cu Martin nu mai jucasem în ultimul timp. Un jucător cu serviciu puternic. Pe Nys l-am întâlnit la Monte Carlo de vreo două ori. Am pierdut în fața lui. Ne-am gândit bine la tactica pentru acel meci. Pe iarbă e foarte important să ne ținem serviciul. Aici nu trebuie să returnezi bine tot meciul. Dacă reușim să conectăm un ghem împreună pe retur, cum am făcut-o în primul meci, e suficient. Important a fost că ne-am făcut jocul nostru. Că am fost concentrați pe serviciul nostru”. Cu toate că a început sezonul pe iarbă direct la Wimbledon, Horia a dovedit multă siguranță în jocul său din primele două meciuri. ”Nu am fost încă pregătit fizic. Îmi mai trebuia o pauză. N-am jucat la Halle, care era turneul la care ne-am înscris. Piciorul s-a vindecat. Acum mă simt bine. Sunt fără durere. Am venit aici de marțea trecută. Și am avut parte de vreme superbă pentru a sta cât mai mult pe iarbă. E o suprafață pe care trebuie să te antrenezi. Să o simți. Mingea asta Slezenger este un pic mai grea. Anul trecut n-am jucat aici. Deci era foarte mult timp de când nu mai jucasem. Am fost mulțumit de cum a mers săptămâna asta de pregătire”, ne-a spus Horia, care recunoaște că iarba i-a plăcut din vremea în care a jucat pentru prima dată aici, în urmă cu mai bine de 15 ani. ”Pe când eram junior, am câștigat la dublu, de două ori. Pe atunci visam să joc la profesioniști și să câștig încă dată. Am avut trei finale la Wimbledon. Deci multe meciuri câștigate aici. Visez să mai repet performanța din 2015”, a concluzionat cel care are în palmares 36 de titluri WTA la dublu și alte 20n de finale disputate. Pentru calificarea în optimile de finală la Wimbledon 2019, Horia Tecău și Jean Julien-Rojer vor împărți premiul de 32.000 de lire sterline (cca 35.600 de euro) și 180 de puncte WTA.  

Va juca dublu mixt cu Simona Halep la US Open

Horia a comentat în termeni pozitivi faptul că Serena Williams și Andy Murray au decis să facă echipă la dublu mixt. ”E minunat că joacă împreună. Atrag atenția către dublu mixt. E o probă foarte frumoasă. Dacă aș fi fost sută la sută refăcut aș fi jucat aici. Fiind primul turneu după accidentare e destul de solicitant. După meciuri mă duc să-mi fac recuperarea. Să fiu refăcut pentru următorul meci. Sper să joc la US Open, alături de Simona Halep. Își dorește și ea să jucăm la Jocurile Olimpice. A fost o discuție să încercăm să o facem și aici, la Wimbledon. Chiar dacă am fi jucat un meci, două. Dar am decis să evoluăm la New York”. 

Nu urmărește ce se întâmplă pe tot tabloul de dublu

Implicat de atâta timp în circuitul mondial, Horia Tecău și-a format un stil profesionist. Tocmai de aceea el se concentrează doar pe meciul următor. Nu știe, de pildă, cum arată tabloul la un turneu precum Wimbledon. ”Mă uit mereu la următorii adversari. Nu pot să joc decât un meci pe rând, în cap. Vorbim despre meci. Ne facem un plan. La antrenament exersăm niște execuții special pentru acei adversari. Încercăm să ne facem treaba cât mai bine în ziua aia. Și așa mergem mai departe. Și așa am câștigat două titluri de grand slam până acum”.    

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net