Horia Tecău a primit un tort la antrenamentul din Cupa Davis

Ultima actualizare:

    Horia Tecău și tortul primit la antrenamentul din Cupa DavisFOTO: Facebook/ FR Tenis
Horia Tecău și tortul primit la antrenamentul din Cupa DavisFOTO: Facebook/ FR Tenis

Surpriză pentru Horia Tecău (36 de ani), veteranul echipei de Cupa Davis a României. El a primit un tort la antrenament pentru aniversarea a 18 ani de la debutul în echipa noastră.

Horia a fost surprins de coechipieri şi staful tehnic la antrenamentul de joi. A primit un tort şi felicitări pentru cei 18 ani de când luptă pentru România în Cupa Davis. ”Se întâmpla în septembrie 2003, la Quito, în meciul cu Ecuador, atunci când Horia Tecău şi Florin Mergea, la doar 18 ani ani, învingeau la capătul unui meci fabulos perechea formată din fraţii Giovanni şi Nicolas Lapentti, cu 7-6, 1-6, 6-3, 3-6, 13-11”, au rememorat cei de la Federația Română de Tenis. Pentru cei care nu-și mai amintesc, acel meci câștigat de România în Columbia a însemnat startul uneia dintre cele mai frumoase perioade din istoria recentă a echipei noastre în Cupa Davis. De altfel, în 2005, românii aveau să joace în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, fiind învinși atunci de viitoarea campioană, Croația, la Split, într-un meci decis de ”greșelile” tușierilor locali, toate în defavoarea echipei noastre.

Vădit emoţionat de aceste amintiri, Horia Tecău a spus, în faţa întregii echipe: “Am avut parte de multe experienţe în aceşti 18 ani, într-o competiţie pe care o respect foarte mult. Am venit mereu la Cupa Davis, conştient că a juca pentru România este o mare onoare. Vă sfătuiesc şi pe voi să aveţi grijă de această echipă, să reprezentaţi România în Cupa Davis cu mândrie şi cu devotament”.

România și Portugalia vor juca sâmbătă și duminică în Cupa Davis

Echipa României pregătește meciul de sâmbătă și duminică, de la Cluj-Napoca, împotriva Portugaliei, din Grupa Mondială I. Alături de Horia Tecău, care va juca duminică la dublu, din lotul nostru mai fac parte Marius Copil, Filip Jianu, Nicholas-David Ionel, Nicolae Frunză, Dan Alexandru Tomescu şi Alexandru Coman. Meciurile vor începe în fiecare zi la ora 12.00, accesul fiind permis spectatorilor care îndeplinesc normele sanitare aflate în vigoare.

Biletele pot fi încă achiziţionate de pe portalul bilete.ro, iar preţurile sunt de 40 de lei în prima zi, respectiv de 50 de lei în cea de-a doua. Un abonament pentru ambele zile costă 70 de lei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net