Horia Tecău va juca duminică, la Rotterdam, pentru al 36-lea titlu ATP al carierei

Ultima actualizare:

    Horia Tecau si Jean Julien Rojer au obtinut o victorie importantăFOTO: Facebook/ ATP Rotterdam
Horia Tecau si Jean Julien Rojer au obtinut o victorie importantăFOTO: Facebook/ ATP Rotterdam

Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer vor juca pentru a 24-a oară în finala de dublu a unui turneu ATP. Se va întâmpla duminică, la Rotterdam, un loc unde ei au mai triumfat o dată în această formulă.

În semifinalele de dublu ale turneului ATP de la Rotterdam, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au învins cu scorul de 3-6, 6-2, 10-7 perechea Rajeev Ram/Joe Salisbury. În finală, Tecău și Rojer vor juca împotriva perechii Jeremy Chardy/ Henri Kontinen, care au trecut cu 6-7, 6-4, 10-6, de Marcel Granollers/ Nikola Mektic.

Finala de la Rotterdam va avea loc duminică, de la ora 14.00. Horia și Jean Julien au mai câștigat titlul o dată, în 2015. Ei au mai jucat și o finală aici, în 2014. În ceea ce-l privește, Horia a mai pierdut o dată trofeul în 2012, când juca alături de Robert Lindstedt.

Tecău și Rojer au început anul cu patru înfrângeri

Pentru Horia Tecău și Jean Julien Rojer, acest turneu este unul al eliberării, după un început de an plin de probleme. De fapt, nu de probleme, ci de rezultate proaste, în ciuda unui joc bun. Concret, până în această săptămână, ei pierduseră în primul tur la toate cele patru turnee la care participaseră în 2019: Doha, Auckland, Australian Open și Sofia. Acum, au obținut deja trei victorii, iar a patra e în curs de procesare, așa că totul pare să fi revenit la normal în acest parteneriat, unul dintre cele mai lungi din circuit.

Pentru Horia Tecău, finala de duminică de la Rotterdam este cea de-a 55-a din carieră. El a cucerit până acum 35 de titluri, printre care și două de Grand Slam, dar și unul la Turneul Campionilor. A pierdut 19 finale. Dintre toate acestea, 18 titluri au fost obținute alături de Jean Julien Rojer, cu olandezul pierzând și 5 finale.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net