Ilie Năstase: «Simt că tenisul se îndepărtează de mine»

Ultima actualizare:

    Ilie Năstase riscă  o suspendare drastică  din partea ITF
Ilie Năstase riscă o suspendare drastică din partea ITF

Zile la rând, incidentul care l-a avut în prim-plan pe Ilie Năstase a fost dezbătut pe larg de presa internaţională. Ieri, la aproape o săptămână de la acel moment, a fost rândul căpitanului nejucător al echipei de FED Cup a României să se explice. Năstase i-a cerut scuze şi Serenei Williams.

O săptămână de coşmar a avut Ilie Năstase, după ce două zile la rând a gafat public. Prima dată a făcut o glumă nefericită pe seama copilului pe care-l va avea liderul mondial al ierarhiei feminine, Serena Williams. La o zi distanţă, s-a certat cu arbitrul meciului de FED Cup România-Marea Britanie şi le-a jignit pe britanice. După câteva zile de gândire, Năstase a ieşit şi şi-a cerut scuze, dar a şi explicat ceea ce a făcut. ”Aveam 5 ani când am luat prima rachetă în mână.  Din păcate, acum, la 70 de ani, am reuşit să fac ceva ce nu mi-am dorit şi nu mi-am imaginat posibil: să simt că tenisul se îndepărtează de mine. Zilele trecute au fost dificile. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorinţa mea de a apăra interesele echipei României şi ale tenisului românesc.Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a fost exagerat de către toate părţile. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu subiectul despre Serena: a fost exagerat de către presă. O stimez pe Serena şi o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile şi ştiu câtă muncă este în spatele acestor rezultate”,a  explicat fostul mare tenisman.

Ţiriac i-a luat din nou apărarea


    Ion Ţiriac
Ion Ţiriac

Ion Ţiriac, fostul partener de dublu al lui Năstase, l-a susţinut din nou public.” Ce a spus Năstase despre Serena? Că o să nască un copil. Cel mai bun prieten al lui Ilie, Noah, a făcut un comentariu: «Sunt alături de tine». Pe Năstase poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob. Năstase a făcut clinici cu Arthur Ashe pentru albi, negri, verzi, galbeni şi toate culorile. Noi am trăit mereu împreună cu alte naţiuni, de pe diferite continente”, a precizat Ţiriac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net