Inclusă în Team România, Mihaela Buzărnescu a transmis un mesaj: „Mi-am îndeplinit visul de copil!”

Ultima actualizare:

    Luna aceasta, Mihaela Buzărnescu a participat la turneul de la WimbledonFoto: EPA-EFE
Luna aceasta, Mihaela Buzărnescu a participat la turneul de la WimbledonFoto: EPA-EFE

România va avea o reprezentantă și în proba individuală a turneului olimpic de tenis de la Tokyo! În condițiile în care Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig n-au putut onora prezența din motive medicale, Federația Internațională de Tenis (ITF) a atribuit un loc țării noastre făcând abstracție de poziționarea în clasamentul WTA. Acesta i-a revenit Mihaelei Buzărnescu (33 de ani), jucătoare aflată acum pe locul 162 în lume.

ITF a ținut cont de faptul că România este una dintre națiunile care au animat turneele de tenis, la feminin, în ultimii ani, dar și de evoluțiile Mihaelei Buzărnescu din 2018, când a avut o ascensiune deosebită îm ierarhia mondială. De asemenea, a contat și faptul că unele jucătoare de top au anunțat că nu pot participa la Tokyo 2020 din diferite motive.Într-o postare pe Facebook, Miki a transmis următorul mesaj video: „Bună ziua tuturor! Prin acest mesaj doresc să vă anunț că voi participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de simplu. Sunt extrem de fericită, de onorată că voi reprezenta țara. Și că voi pleca peste câteva zile acolo. Este un vis de mic copil împlinit. Îmi doream asta din tot sufletul. Sunt fără cuvinte. Și mă bucur foarte, foarte mult. Abia aștept să plec acolo și să lupt pentru țară. Și să dau ce este mai bun și să vin cu un rezultat bun. Vreau să le mulțumesc celor care s-au luptat pentru a ajunge la Jocurile Olimpice și care mi-au fost alături. Țin să menționez că nu îmi doresc să vă dezamăgesc. Oricum, vă mulțumesc din suflet! Mă bucur mult că mi-ați fost mereu aproape, și la bine și la rău. Ne vedem în curând, la Tokyo!”, a spus jucătoarea.

Participări românești la turneul olimpic de tenis

2016: Florin Mergea (medalie de argint la dublu), Horia Tecău (medalie de argint la dublu masculin, „optimi” la dublu mixt), Monica Niculescu (turul 2 la simplu, turul 1 la dublu), Andreea Mitu (turul 1 la simplu, „optimi” la dublu), Irina Begu (turul 1 la simplu și la dublu, „optimi” la mixt), Raluca Olaru („optimi” la dublu)

2012: Adrian Ungur (turul 1 la simplu, turul 1 la dublu masculin), Horia Tecău (turul 1 la dublu masculin), Irina Begu (turul 1 la simplu), Sorana Cîrstea (turul 1 la simplu și la dublu fete), Simona Halep (turul 1 la simplu și la dublu fete)2008: Victor Hănescu (turul 2 la simplu), Sorana Cîrstea (turul 1 la simplu)2004: Victor Hănescu (turul 1 la simplu și la dublu masculin), Andrei Pavel (turul 1 la simplu și la dublu masculin)2000: Andrei Pavel (turul 1 la simplu), Ruxandra Dragomir (turul 1 la simplu)1996: Cătălina Cristea (turul 1 la simplu), Ruxandra Dragomir (turul 1 la simplu)1992: Andrei Pavel (turul 1 la simplu), Irina Spârlea (turul 1 la simplu), George Cosac („sferturi” la dublu masculin), Dinu Pescariu („sferturi” la dublu masculin)1924: Gheorghe Lupu (turul 2 la simplu și turul 1 la dublu masculin), Nicolae Mișu (turul 1 la simplu), Alexandru Roman (turul 2 la simplu și turul 1 la dublu masculin)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net