Ion Țiriac vrea mingi mai mari la tenis

Ultima actualizare:

    Ion TiriacFOTO: EPA
Ion TiriacFOTO: EPA

Unul dintre cei mai respectați oameni din tenisul mondial, Ion Țiriac, în prezent preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, știe cum se poate reveni la tenisul-spectacol de pe vremuri: mărind mingile.

”După părerea mea tenisul, nu de pe vremea noastră, de acum 30 de ani, să zicem, era mult mai spectaculos decât este acum. Acum tenisul este mult prea repede, este foarte împărţit, ai ATP ai WTA, ai Grand Slam-urile. E foarte greu să ajungi la un context comun între toate aceste organizaţii şi să faci ceva bine pentru tenis. După părerea mea, mingea trebuie mărită, şi eu cânt asta de 25 de ani, dar nu cu 1% sau 2%, ci cu 10-15%. Jocul se face mai încet şi tehnica are un cuvânt mult mai mare de spus decât ruperea mingii de fiecare dată”, a declarat Ion Ţiriac într-un interviu pentru contul oficial de Facebook al Sports Festival.

Omul de afaceri a mai declarat că ar fi foarte dezamăgit dacă tenisul românesc ar avea soarta gimnasticii. ”Tare rău mi-ar părea să dispară tenisul, aşa cum s-a întâmplat cu gimnastica. Noi am avut noroc cu această Halep, care a apărut nimeni nu ştie de unde, în afară de familie, care a făcut sacrificii să o aducă în această poziţie. Toate celelalte ţări din apropiere, că e Cehia, că e Polonia, că e Ungaria, bagă bani în infrastructură. Şi în plus la noi nu mai există specialişti, nici acele şcoli primare pentru sport ca să faci un specialist. Noi am ajuns acum să căutăm antrenor de gimnastică în străinătate”, a mai spus Ţiriac.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net