Irina Bara deschide balul pentru România în barajul din Billie Jean King Cup

Ultima actualizare:

    Irina BaraFOTO: EPA
Irina BaraFOTO: EPA

Pentru tenisul românesc urmează două zile capitale: cele în care se va stabili dacă actuala generație mai are sau nu vreo șansă să cucerească titlul în Billie Jean King Cup, așa cum a fost redenumită fosta Fed Cup.

Calculele sunt clare: o victorie în fața Italiei ne va menține în Grupa Mondială, de unde putem începe anul viitor asaltul pentru titlul mult dorit. O înfrângere, în schimb, ne va arunca în grupa a doua valorică, cea Euro-Africană, acolo unde sistemul de desfășurare al meciurilor e altul – sub formă de turneu timp de o săptămână – și unde numele mare din echipă vor lipsi cu siguranță. Lipsesc ele și acum, când soarta tenisului feminin atârnă de un fir de ață…

Referitor la absențele din echipa pe care o conduce în premieră, Monica Niculescu a declarat că în afara celor două jucătoare convocate și care au anunțat că sunt accidentate (Simona Halep și Patricia Țig) celelalte practic au refuzat, pentru că se concentrează fie pe Jocurile Olimpice (Irina Begu și Raluca Olaru), fie vor să mai câștige puncte jucând în calificări la Istanbul (Jaqueline Cristian și Ana Bogdan). În lipsa lor, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu vor fi primele două rachete ale României, ele urmând să intre în concurs cu începe de la ora 15.00, azi, și de la ora 14.00, sâmbătă. Monica va juca doar la dublu, alături de Gabriela Ruse. ”Niciodată cred că n-am venit la Fed Cup cu patru jucătoare, dar patru jucătoare care sunt dornice să câştige, să arate României că se poate. Meciurile vor fi grele, echilibrate. Italiencele sunt tinere şi vor să se afirme”, a declarat căpitanul echipei noastre, Monica Niculescu.

Programul meciurilor

AZI – 15.30

Bara (132) - Cocciaretto (111)

Buzărnescu (137) - Trevisan (99)

MÂINE – 14.00

Bara (132) - Trevisan (99)

Cocciaretto (111) - Buzărnescu (137)

Niculescu/Ruse - Paolini/ Gatto-Monticone

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net