Irina Begu joacă azi cu Serena Williams la Roland Garros

Ultima actualizare:

    Irina BeguFOTO: EPA
Irina BeguFOTO: EPA

Fără Simona Halep, accidentată, turneul de la Roland Garros prezintă totuși interes pentru români prin prezența a 6 compatrioate aflate pe tabloul principal. Una dintre ele s-a calificat deja în turul secund, iar alte trei joacă azi, luni, în primul tur.

Ana Bogdan a învins-o ieri, cu scorul de 6-1, 6-3, pe Elisabetta Cocciaretto, locul 113 WTA, prezentă în primul tur ca lucky loser, după un meci de 66 de minute. Pentru româncă această calificare în turul secund reprezintă egalarea celei mai bune performanțe obținute vreodată pe zgura pariziană. Ea a mai ajuns în această fază în 2018 și în 2020. Următoarea ei adversară va fi una de top: favorita 2 a turneului, japoneza Naomi Osaka. Ea s-a calificat în această fază după ce a eliminat-o, la capătul unui joc echilibrat în setul secund, pe Patricia Țig. Scor final: 6-4, 7-6 în favoarea asiaticei, care la acest turneu experimentează o nouă formă de protest: nu se mai prezintă la conferințele de presă.

Astăzi vor intra în cursă alte trei românce. De la ora 15.30, Sorana Cîrstea, care sâmbătă a jucat finala turneului de la Strasbourg, pierdută cu scorul de 6-3, 6-3 cu Barbora Krejcikova, o va întâlni pe britanica Johanna Konta. Apoi, de la ora 17.30, Mihaela Buzărnescu, care a prins în ultimul moment un loc pe tabloul principal, va juca împotriva olandezei Arantxa Rus.

Seara se va încheia spre miezul nopții, atunci când Irina Begu ar putea obține un rezultat de răsunet. Adversara ei în meciul care va începe cel mai devreme la ora 22.00 va fi americanca Serena Williams, care nu trece deloc prin cea mai bună perioadă din carieră. Mâine va intra pe teren și cea de-a șasea româncă de pe tabloul principal, Irina Bara. Ajunsă aici după ce a trecut de calificări, ea va juca împotriva australiencei Sharma. Turneul se vede în România la Eurosport.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net