Irina Fetecău (24 de ani) va rămâne în istorie ca prima tenismenă din România învingătoare a unui meci WTA în sezonul 2021.


Ea este singura compatrioată înscrisă în calificările turneului de la Abu Dhabi și a jucat ieri, în primul tur. Și primul meci disputat într-un turneu WTA în afara României s-a încheiat pentru Irina cu o victorie clară, 6-2, 6-1 cu indicanca Riya Bhatia, ocupanta locului 353 în lume. Situată pe poziția 303 în clasamentul mondial, jucătoarea noastră va evolua în turul secund al calificărilor împotriva învingătoarei partidei dintre croata Tena Lukas, principala favorită a calificărilor, și italianca Lucrezia Stefanini. O victorie în acest meci o va aduce și pe tabloul principal de la Abu Dhabi, dar și în Top 300, acolo unde poziția 296 a fost cea mai bună din carieră.

Pe tabloul principal al turneului WTA 500 de la Abu Dhadi este prezentă deja Sorana Cîrstea. Ea și-a aflat adversara din primul tur și nu are motive de bucurie, aceasta fiind favorita trei a turneului, Karolina Pliskova, a șasea jucătoare a lumii.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: