Iubitul Simonei, Toni Iuruc, unul dintre factorii succesului ei de la Wimbledon. Cine spune acest lucru

Ultima actualizare:

Daniel Dobre, antrenorul care a fost alături de Simona Halep la succesul de la Wimbledon, a vorbit în cadrul unui interviu acordat podcast-ului ”Tennis with an accent” despre cum este să lucrezi cu românca, dar și ce fel de persoană e ea în afara terenului. Click! vă prezintă cele mai importante declarații despre diversele subiecte abordate.

Despre personalitatea Simonei Halep: ”Are o personalitate foarte puternică, toate deciziile cu privire la antrenori și la cariera ei le-a luat mereu singură. E ciudat, pentru că în România părinții decid totul. Simona la 14-15 ani a zis că vrea să meargă la București să se antreneze, apoi că nu-l mai vrea pe antrenorul ăla, ci pe celălalt. A spus mă doare spatele, îmi fac operație de reducere a sânilor. E o persoană foarte inspirată când vine vorba despre altfel de decizii”.

Despre talentul Simonei Halep: ”Trebuie să urmăriți un antrenament de-al ei, când e nevoie de o atingere fină de minge, le face pe toate. Când e relaxată poate face orice, coordonarea ei este extraordinară. E foarte talentată, se vede și în meciuri când are multă încredere. Când are presiune și trebuie să câștige meciuri nu-și arată talentul”.

Simona Halep și antrenorul Daniel Dobre la banchetul oficial de la Wimbledon
Simona Halep și antrenorul Daniel Dobre la banchetul oficial de la Wimbledon

Despre seriozitatea Simonei Halep: ”În cei 12 ani de când o cunosc nu a întârziat niciodată și nu uită cu lunile sau chiar cu anii lucrurile pe care le discuți”.

Despre cum a ajutat-o Darren Cahill pe Simona: „A crescut la nivel emoțional și mental, iar Darren a ajutat-o mult. Felul australian de a privi viața a ajutat-o mult să se maturizeze, să accepte mai ușor înfrângerile și perioadele mai puțin faste din an, să nu mai fie atât de negativistă. Ea e o jucătoare care evoluează mult din instinct, iar la început nu era deschisă să se aplece către ajutorul pe care ți-l dau datele care vin din tot felul de statistici. El a convins-o să se folosească mai mult de ele, să se concentreze mai mult pe tactică”.

Despre secretul victoriei de la Wimbledon: ”A început să simtă deplasarea pe iarbă. Ea e tipul de jucătoare care trebuie să simtă terenul, atunci când se mișcă. Nu s-a mai temut că se poate accidenta. A avut parte și de o pregătire bună, cu șase meciuri la Eastbourne”.

Despre influența iubitului ei, Toni Iuruc: ”La Wimbledon, Simona a avut o atmosferă bună în echipă. Îl cunoscuse pe Toni, care o însoțea pentru prima oară la un turneu, astfel că din punct de vedere emoțional era foarte bine dispusă. A dat totul, așa cum o face de obicei, dar mult mai relaxată. Tabloul a fost dificil, însă până la urmă a fost un turneu incredibil”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net