Jaqueline Cristian și-a asigurat intrarea în Top 150 mondial la St Petersburg

Ultima actualizare:

    Jaqueline CristianFOTO: Sportpictures.eu
Jaqueline CristianFOTO: Sportpictures.eu

La 22 de ani, Jaqueline Cristian este eroina acestei săptămâni în tenisul românesc. Ea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la St. Petersburg și va intra în premieră, de luni, în Top 150 mondial.

Jaqueline a reușit să o învingă, într-un meci care s-a încheiat după miezul nopții în Rusia, pe letona Jelena Ostapenko, coșmarul Simonei Halep din finala de la Roland Garros, din urmă cu patru ani. Românca s-a impus cu scorul de 6-3, 7-6, la capătul unui meci care a durat peste două ore și care a dus-o în premieră în sferturile de finală ale unui turneu WTA 500. Această performanță i-a asigurat un cec de 15.000 de dolari, dar și 100 de puncte WTA, care în aceste clipe sunt mult mai importante. Cu ajutorul lor, Jaqueline a reușit să-și asigure intrarea în premieră în Top 150 mondial. Mai precis, după ce a început săptămâna pe locul 160, ea e sigură de ocuparea poziției 141 în lume începând de luni. Dar acest record personal poate crește după sfertul de finală cu un alt nume important al tenisului feminin, Svetlana Kuznetsova, care va avea loc în cursul zilei de vineri. Dacă va reuși să treacă de rusoaică, românca va urca pe locul 126 în lume. Iar dacă va deveni campioană va sări până în Top 90 mondial!

Performanța ei este cu atât mai mare cu cât a venit din calificări, deci a ajuns la patru victorii consecutive la St. Petersburg. Explozia aceasta de rezultate pozitive și de încredere era așteptată de ceva timp de iubitorii tenisului, după ce Jaqueline s-a remarcat încă din primii ani ai carierei. În 2012, pe când avea aproape 14 ani, ea a devenit prima româncă învingătoare în celebru concurs ”Les Petit As”, considerat Campionatul Mondial neoficial al copiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net