Juan Martin Del Potro va fi operat din nou la genunchi și riscă să nu meargă la Tokyo

Ultima actualizare:

    Juan Martin Del PotroFoto: EPA-EFE
Juan Martin Del PotroFoto: EPA-EFE

Jucătorul argentinian de tenis Juan Martin Del Potro (32 de ani) a anunţat că va fi operat pentru a patra oară la genunchiul drept. Campionul de la US Open 2009 speră să poată participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În cariera sa, sud-americanul s-a confruntat cu destule probleme de sănătate. Juan Martin Del Potro va fi supus astfel unei a patra intervenţii chirurgicale la genunchi, el având şi patru operaţii la încheietura mâinii drepte. El a explicat că a încercat numeroase tratamente conservatoare şi alternative. "Nimic nu a dat rezultate bune. Și eu, şi medicul Jorge  Chahla credem că opţiunea cea mai bună este operaţia. Pentru că îmi doresc să joc din nou şi să merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo", a explicat fostul număr 3 mondial.Del Potro a suferit ultima intervenție chirurgicală la genunchiu drept în 2020. Atunci, el a fost operat în Elveția, de  doctorul Roland Biedert, cel care s-a ocupat și de genunchii lui Roger Federer și Stanislas Wawrinka. 

Juan Martin Del Potro a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară. În 2012, la Londra, a cucerit medalia de bronz. Învins (6-3, 6-7/5, 17-19) de Roger Federer, în semifinale, l-a depășit (7-5, 6-4) pe Novak Djokovic în meciul pentru locurile 3-4. În 2016, argentinianul a trecut (7-6/4, 7-6/2) de Novak Djokovic, în turul 1, de Rafael Nadal (5-7, 6-4, 7-6/5) în semifinale, iar în finală s-a înclinat (5-7, 6-4, 2-6, 5-7) în fața lui Andy Murray. Tot atunci, a atins optimile de finală la dublu, alături de Maximo Gonzalez.  Juan Martin Del Potro ocupă în acest moment locul 173 în clasamentul ATP. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net