Mamele eroine de la US Open 2019. Serena Williams nu e singura cu copilul în tribune

Ultima actualizare:
Serena Williams și fiic aei, Olympia, care a împlinit doi ani la 1 septembrie
Serena Williams și fiic aei, Olympia, care a împlinit doi ani la 1 septembrie

Serena Williams, Victoria Azarenka, Tatjana Maria și Mandy Minella sunt cele patru mame din circuitul profesionist de tenis care au concurat anul acesta pe tabloul principal de la US Open. Dintre ele, Serena va juca în noaptea de joi spre vineri în semifinalele turneului de simplu, iar Victoria va juca în semifinale la dublu.

Patru mame, din patru țări diferite, care au vorbit întotdeauna deschis despre viața unei mame jucătoare de tenis, despre cât de greu este să te antrenezi la cel mai înalt nivel când gândul îți fuge la copilul pe care abia l-ai înțărcat.

După ce a câștigat meciul-vedetă din primul tur de la US Open, împotriva Mariei Sharapova, Serena Williams a postat un mesaj emoționant pe contul ei personal de Instagram. ”Această mamă încearcă să stea cât mai mult cu Olympia. Ea mă ajută să merg mai departe, în special în timpul turneelor. Chiar dacă aparatul de făcut popcorn îi atrage cel mai mult atenția aici, știu că mă privește cu atenție și învață din felul în care nu renunț în momentele dificile”, a scris Serena în dreptul unei imagini în care-și ține în brațe fiica de doi ani.

Victoria Azarenka, la US Open 2019
Victoria Azarenka, la US Open 2019

Serena WIlliams a cerut mai multe drepturi pentru jucătoarele mame

Când s-a întors pe terenul de tenis, după ce a devenit mamă, Serena a susținut cu ardoare cauza mamelor care revin în activitate după ce au născut și care nu beneficiază de avantajul conservării locului în clasament, asemenea jucătoarelor care se accidentează. Concret, când a intrat în concediul prenatal, Serena se afla pe primul loc în clasamentul WTA, iar când a revenit, un an mai târziu, a trebuit s-o ia de jos, de pe poziția 453.

Eforturile ei n-au fost în zadar, iar la sfârșitul anului 2018, Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) a anunțat că va oferi o protecţie mai mare în clasamente pentru jucătoarele care revin în circuit după ce au născut. Astfel, jucătoarele care revin după ce au născut sau după accidentări vor putea folosi precedenta lor clasare pentru a participa la 12 turnee într-o perioadă de trei ani.

Performanțele Serenei pe terenul de tenis, după ce a devenit mamă, sunt cu adevărat remarcabile. Fostul lider mondial a jucat trei finale de Grand Slam, cel mai recent fiind învinsă de Simona Halep la Wimbledon. Visul Serenei este să câștige cel de-al 24-lea trofeu de Grand Slam al carierei și să egaleze astfel recordul stabilit de Margaret Court în urmă cu aproape 50 de ani.

Victoria Azarenka a devenit mamă în decembrie 2016

La descrierea de pe contul personal de Instagram, Victoria Azarenka a pus în primul rând ”Îl iubesc pe fiul meu Leo”. De asemenea fost lider mondial, Vika a pledat și ea cauza jucătoarelor de tenis care revin în circuit după ce devin mame. Jucătoarea din Belarus susține că maternitatea a jutat-o la capitolul răbdare. ”Acesta a fost întotdeauna o problemă pentru mine. Am făcut multe eforturi să-mi educ răbdarea. Nu cred că am devenit expertă, dar mă descurc mult mai bine”, a declarat Vika în urmă cu un an, la o conferință de presă de la US Open.

Victoria Azarenka îl ia acum pe fiul ei la toate turneele la care participă
Victoria Azarenka îl ia acum pe fiul ei la toate turneele la care participă

Azarenka și fostul ei prieten, Billy McKeague, au devenit părinții unui băiețel, Leo, în decembrie 2016. Cei doi s-a despărțit imediat după turneul de la Wimbledon, în 2017, și au început un război fără mănuși pentru custodia fiului lor. Azarenka a fost nevoită să renunțe la toate turneele din 2017 care s-au desfășurat în afara SUA. Judecătorii i-au permis să părăsească teritoriul Statelor Unite abia în primăvara anului următor.

Tatjana Maria, la US Open 2019
Tatjana Maria, la US Open 2019

Tatjana Maria a împăcat perfect tenisul cu viața de familie

În 2017, când fiica ei, Charlotte, avea patru ani, Maria a fost jucătoarea cu cele mai multe turnee bifate din top 100 WTA. Și asta fără să piardă vreun moment important din viața de familie. Explicația este foarte simplă. Maria călătorește peste tot cu soțul și cu fiica ei, ca o echipă, din Auckland, în Noua Zeelandă, până-n Poitiers, în Franța, trecând prin Bogota, în Columbia, Rabat, în Maroc, sau Tashkent, în Uzbekistan.

Tatjana Maria și echipa ei de succes
Tatjana Maria și echipa ei de succes

Când a ajuns la US Open 2019, jucătoarea în vârstă de 31 de ani a postat pe contul personal de Instagram o poză de familie, cu un hashtag sugestiv, #LOVEmyTeam (Îmi iubesc echipa).

Mandy Minella la US Open
Mandy Minella la US Open

Mandy Minella este antrenată de propriul soț

Și pentru Mandy Minella (33 de ani), din Luxemburg, tenisul este o afacere de familie. La fel ca Tatjana Maria, Mandy este antrenată de soțul ei și călătorește peste tot împreună cu fiica ei, Emma Lina (2 ani).

Mandy Minella și fiica ei, Emma Lina (2 ani)
Mandy Minella și fiica ei, Emma Lina (2 ani)

Jucătoarea aflată în acest moment pe locul 142 în lume recunoaște însă că nu este deloc ușor să jonglezi cu maternitatea și cu viața plină de privațiuni din circuitul profesionist. ”Te concentrezi mai puțin asupra tenisului, ceea ce poate fi util uneori”, a recunoscut ea într-o conferință de presă la Roland Garros 2018.


    Mandy Minella și fiica ei, Emma Lina (2 ani)foto: arhivă personală/Instagram
Mandy Minella și fiica ei, Emma Lina (2 ani)foto: arhivă personală/Instagram

”Secretul e să găsești echilibrul perfect între cele două”, a mai spus Mandy, adăugând că, în viitor, tot mai multe jucătoare vor lua decizia de a se întoarce în viața competițională după ce vor deveni mame. ”Nu mai e ca acum 15 ani, când jucătoarele se retrăgeau înainte de a împlini 30 de ani.”

Citește și:

Serena Williams recunoaște: ”După ce am născut, totul a mers prost”

De ce e greu pentru jucătoarele de tenis să aibă o relație. Cum au făcut rivalele Simonei Halep

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net