Marius Copil este în finală la Basel, unde va juca împotriva lui Roger Federer!

Ultima actualizare:

    Marius Copil, dupa calificarea in finala turneului de la BaselFOTO: EPA
Marius Copil, dupa calificarea in finala turneului de la BaselFOTO: EPA

Rezultat excepțional reușit de Marius Copil la Basel! El s-a calificat în finala turneului suedez după ce a trecut în semifinale de ocupantul locului 5 în lume, Alexander Zverev. În finală va juca împotriva elvețianului Roger Federer.

Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu de 500 de puncte, sâmbătă, la Basel, competiţie cu premii de 1,98 milioane de euro.

Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Copil, venit din calificări, l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute.

În finală, Marius Copil va evolua contra elveţianulului Roger Federer, principalul favorit. Turneul de la Basel este unul dintre preferatele fostului lider ATP, care a fost de opt ori campion aici şi este neînvins de 19 meciuri. Federer a mai jucat încă cinci finale la el acasă.

Premiul pentru participarea în semifinale este de 209.715 de euro şi 300 de puncte. Copil va primi şi 20 de puncte pentru că a trecut de calificări. Datorită parcursului de la Basel, unde a ajuns în finală, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP pentru prima dată în carieră.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net