Marius Vecerdea se bate cu Ion Ţiriac pentru preşedinţia federaţiei de tenis

Ultima actualizare:

    Marius Vecerdea
Marius Vecerdea

Finul lui Klaus Iohannis a candidat şi la alegerile precedente şi crede că acum are un program câştigător, mai bun decât al magnatului cu care a avut o discuţie aprinsă zilele trecute.

Preşedintele T.C. Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, s-a întîlnit cu Ion Ţiriac pentru a discuta despre situaţia actuală a tenisului românesc şi despre viitoarele alegeri la federaţiei care vor avea loc la 19 iunie. „În primul rând am solicitat o întâlnire cu domnul Ion Ţiriac pentru a discuta despre lipsa totala de transparenţă, să-i spunem aşa, a executivului sau a oamenilor care conduc acum federaţia de tenis. Asta, datorită faptului că nu au publicat niciunul din cv-uri şi nici programele pe care candidaţii le-au depus pentru alegerile care urmează să se desfăşoare peste cateva zile. Al doilea motiv, este că voiam sa aflăm mai mult despre cum şi sub ce formă domnul Ion Ţiriac doreşte să sprijine tenisul românesc, mai precis din această funcţie de preşedinte al federaţiei. A confirmat că urmează sa candideze şi faptul că doreşte să ajute federaţia pentru un termen foarte limitat, de 6 luni. Încă nu am reuşit să clarific modul în care vrea să facă acest lucru. Ultimul aspect, cel mai important, am solicitat să agreeze o desfăşurare corectă a alegerilor şi cu fair-play, aşa cum se cuvine în tenis şi în sport. Am solicitat în mod special acest lucru datorită faptului că ultimele Adunări Generale s-au desfăşurat într-o notă foarte încordată şi am fost foarte surprins să văd o atitudine haotică şi chiar agresivă la persoana mea din partea mai multor participanţi la Adunarea Generală. Din păcate, imediat dupa întâlnirea cu domnul Ţiriac, am observat că lucrurile nu s-au îmbunătăţit. O să mai fac încă o dată un apel atât la domnul Ion Ţiriac ca participant activ la aceasta Adunare Generală şi candidat, dar şi la fosta conducere – Cosac, Marcu, Itu – pentru a avea o Adunare Generală cu mai mult bun simţ”, a declarat Vcerdea.

Marius Vecerdea a vorbit şi despre cum a reuşit să aducă oraşul Sibiu pe harta tenisului mondial prin proiecte care vin în sprijinul sportului alb românesc. „M-am întors din Statele Unite acum 12 ani şi am construit de la zero o bază sportivă. Am hotărât să renunţ la toate ofertele venite chiar de la Federaţia Americană de Tenis şi să vin să investesc în România. Am ales oraşul Sibiu pentru că acolo m-am născut şi o fac pentru tenisul românesc. Deşi piaţa sportivă de la noi nu este destul de pregatită pentru a avea şi o anumită profitabilitate, pasiunea îşi spune cuvântul. Din acest motiv am considerat benefic să construiesc baza, iar pe de altă parte să fac proiecte în care să atragem câţi mai mulţi copii care să facă sport. Şi am dezvoltat un eveniment internaţional de calitate – Sibiu Open. Am ajuns la cea dea opta ediţie, iar anul trecut am avut 12 sportivi din tablourile de la US Open direct la Sibiu. Am avut jucători precum Volandri, cu victorii la Federer sau Nadal, pe Tommy Robredo – fost numărul 5 mondial şi de trei ori campion mondial cu echipa Spaniei în Cupa Davis, pe Lukas Rosol – câştigător la Bucureşti, turneu care, din păcate, este acum mutat în Ungaria, plus mulţi alţi jucători” , a precizat Vecerdea.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net