Meci dramatic, dar blestemul continuă pentru Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: GettyImages
Simona HalepFoto: GettyImages

Simona Halep a pierdut a treia finală de Grand Slam din carieră, fiind învinsă în finala de la Australian Open de Caroline Wozniacki.

Pentru Simona Halep, cel mai bun turneu al carierei s-a încheiat cu ochii în lacrimi, dar cu mari speranțe pentru viitor. Deși învinsă cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4 de daneza Caroline Wozniacki în finala de la Australian Open, jucătoarea noastră iese cu fruntea sus din primul turneu de Grand Slam al anului. ”Sper că a patra oară va fi cu noroc”, a spus ea la final, iar la cum a evoluat în acest an, cu siguranță în viitorul apropiat va ridica deasupra capului un trofeu de Mare Șlem.

Două ore și 50 de minute a durat una dintre cele mai spectaculoase finale de Grand Slam disputate în ultimii ani. Aflată la al treilea meci de peste două ore și jumătate din acest turneu, Simona a fost cea care s-a resimțit. Revenită spectaculos în joc după ce a fost condusă cu 3-0 în startul meciului, ea a pierdut la tie-break primul set, după care s-a impus cu 6-3 în actul secund. Setul decisiv a fost de-a dreptul spectaculos, jucătoarea noastră revenind de la 1-3 și ajungând să servească la scorul de 4-3. Ei bine, acolo s-a ”rupt” ceva, așa cum a explicat Simona după meci: ”Am fost cu adevărat obosită. Am avut multe probleme cu piciorul, mă durea peste tot. Dar m-am descurcat destul de bine cu toate lucrurile care au apărut. După primul set am fost epuizată. Fără energie, fără putere. Dar apoi mi-am propus să lovesc toate mingile, și așa am luat al doilea set. Am revenit în setul decisiv, dar când a trebuit să servesc pentru 5-3 nu mai aveam benzină, așa că nu am reușit să o fac. E un pic trist, dar asta s-a întâmplat”, a declarat românca. Ea a adăugat: ”Am fost pregătită mental, dar corpul nu a fost, deoarece am avut multe meciuri lungi. Musculatura era obosită. Picioarele nu au mai fost atât de bune. Dar mental eram pregătită. Simțeam că pot face față oricărei provocări. Că pot juca împotriva oricui. Că pot învinge pe oricine. Dar uneori nu se întâmplă ce dorești deoarece nu poți fizic”, a explicat Simona, care nu s-a sfiit să recunoască faptul că a plâns după meci: ”Încă pot zâmbi. E bine. Am plâns, dar acum zâmbesc. E doar un meci de tenis, până la urmă. Dar sunt foarte tristă că nu am câștigat. Am fost din nou aproape, dar benzina mi s-a terminat spre final. Ea a fost mai bună. A fost mai proaspătă. A avut mai multă energie pe final”.

Programată la o oră la care, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să fie mai răcoare – a început la ora locală 19.30 – partida s-a disputat într-o căldură și umiditate aproape insuportabile. Iar jucătoarea noastră a fost afectată destul de rău de condițiile meteo. ”A fost foarte bine că s-a aplicat regula pauzei de 10 minute pentru rehidratare înaintea setului decisiv. A fost foarte bine să stau în vestiar, în aer condiționat. Dar cred că a fost prea lungă și poate m-am tăiat un pic. Totuși, aveam nevoie de acea pauză pentru a-mi recăpăta respirația, pentru cap, pentru că am avut dureri de cap de-a lungul meciului. Am avut amețeli și durere de cap”, a spus ea.

Cum o înfrângere nu trebuie privită ca un capăt de drum, ci doar ca începutul altuia, Simona privește cu încredere înainte: ”Cred că mi-am îmbunătățit multe în acest turneu. Plec din Australia cu multe gânduri bune și multe lucruri pozitive, deoarece nu am mai făcut niciodată în trecut ceea ce am făcut aici, în aceste două săptămâni. Așa că este OK. Sunt mândră de cum mi s-a îmbunătățit psihicul. Am dat azi 100% din tot ceea ce puteam. De aceea spun că nu sunt tristă pentru asta”, a spus jucătoarea noastră.

Până la turneele viitoare, însă, ea va trebui să treacă pe la medic, căci au apărut probleme și la piciorul drept. De aceea, va face o pauză, ”sărind” cel puțin turneul de la St. Petersburg, dacă nu și Fed Cup: ”Îmi voi lua o pauză, lungă. Nu pot să vă spun cât de lungă, dar am nevoie. La picioare nu am avut bătături, doar durere la tendoane. Piciorul drept era umflat. Amândouă erau moarte. De aceea am nevoie de o pauză, voi face RMN acasă la ambele picioare”, a mărturisit jucătoarea noastră, care s-a chinuit cu accidentarea de la glezna stângă încă de marțea trecută. ”Nu aș fi crezut niciodată că voi ajunge în finală, pentru că am fost într-o stare foarte proastă. Mă durea glezna zilnic. La antrenamente nu puteam sta pe teren mai mult de 10-15 minute. Așa că zilnic am jucat doar ca să simt mingea, un sfert de oră și atât. Nu credeam că voi putea trece de atâtea meciuri”, a încheiat Simona Halep. Care, de luni, nu va mai fi lider mondial, primul loc urmând să fie ocupat de Caroline Wozniacki, care revine pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului după aproape 6 ani.

Acesta a fost momentul cheie al meciului

Simona Halep ar fi putut fi acum noua campioană de la Australian Open dacă în setul decisiv, atunci când conducea cu 4-3 și avea serviciul, romnca nu ar fi trebuit să aștepte 3 minute să-i fie acordate îngrijiri medicale adversarei sale. Pauza a scos-o din ritm pe Simona, care nu a mai câștigat nici un game apoi. ”Mi-am ieșit puțin din ritm când ea a luat acea pauză medicală, pentru că eram pe revenire. Fusesem condusă cu 1-3 și ajunsesem la 4-3. Poate acele trei minute au fost puțin prea grele. Dar regula e regulă, nu am de ce să mă plâng”, a afirmat jucătoarea noastră la conferința de presă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net