Meci-maraton. Ana Bogdan a pierdut dramatic partida cu Rebeka Masarova după trei ore și 40 de minute!

Ultima actualizare:

    Ana Bogdan a făcut un meci epic la ediția din acest an a US OpenFoto: Guliver / GettyImages
Ana Bogdan a făcut un meci epic la ediția din acest an a US OpenFoto: Guliver / GettyImages

Aflată pe locul 102 WTA, jucătoarea originară din Sinaia s-a înclinat (7-6/9, 6-7/2, 6-7/9) în fața ibericei. Potrivit treizecizero.ro, acesta a devenit cel mai lung meci din istoria US Open de la adoptarea tie-break-ului.

Așa cum o indică și rezultatul final, confruntarea a fost extrem de echilibrată, iar câștigătoarea a fost decisă de câteva erori. Mult mai experimentată, Ana și-a adjudecat primul set. Venită din calificări, Rebeka Masarova (22 de ani / 231 WTA) a egalat situația după un al doilea set decis tot în prelungiri. Jucătoarea spaniolă a avut șansa de a pune punct întâlnirii în setul 3, când a avut două mingi de meci la 5-4. Ana a salvat situația și a împins partida într-un nou tie-break, al treilea. Românca a ”supraviețuit” după alte trei mingi de meci ale ibericei! Iar apoi a ajuns ea în situația de a servi pentru victorie, însă n-a concretizat. Iar Masarova n-a iertat-o. 

A căzut un record din 2017

Până la ediția din acest an a US Open, cel mai lung meci din istoria US Open, la feminin, se jucase în 2017, între Shelby Rogers și Daria Gavrilova, în trei ore și 33 de minute (7-6/6, 4-6, 7-6/5). Iar recordul a fost doborât de două ori anul acesta! Mai întâi la meciul Elise Mertens - Rebecca Peterson 3-6, 7-6/5, 7-6/5, care a durat trei ore și 34 de minute. Programată tot luni, 30 august, dar ceva mai târziu,  disputa dintre Bogdan și Masarova a durat cu șase minute mai mult. La US Open, Ana Bogdan a izbutit să ajungă în turul 2 de patru ori, între 2016 și 2019, în primii doi ani fiind învinsă de fiecare dată de Monica Niculescu. Ea a reușit cea mai bună performanță a sa la turneele de mare șlem la Australian Open 2018 și Roland Garros 2021, când a atins turul 3.

Irina Begu a acuzat probleme de sănătate

Alte două jucătoare din România au evoluat în prima zi a turneului american, toate fiind învinse. Un eșec (2-6, 6-7/3) a suferit și Irina Begu (63 WTA) în fața nemțoaicei Andrea Petkovic (68 WTA), însă bucureșteanca a acuzat probleme de sănătate, evoluând cu un bandaj la piciorul drept. Debutantă pe tabloul principal la US Open, Gabi Ruse (108 WTA) a rezistat doar un set (5-7, 0-6) în fața mult mai experimentatei Marketa Vondrousova (38 WTA). Pentru prezența în turul 1, Irina Begu și Gabi Ruse vor primi, fiecare, câte 75.000 de dolari şi 10 puncte WTA.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net