Metronomul Halep. Românca s-a calificat fără probleme în turul trei al US Open 2021

Ultima actualizare:

    Pentru calificarea în turul 3, Simona va încasa 180.000 de dolari și va primi 130 de puncte WTAFoto: Guliver / GettyImages
Pentru calificarea în turul 3, Simona va încasa 180.000 de dolari și va primi 130 de puncte WTAFoto: Guliver / GettyImages

În prima lor confruntare din circuitul WTA, Simona Halep (13 WTA) s-a impus cu 6-3, 6-1 în fața slovacei Kristina Kukova (111 WTA), jucătoare ajunsă pe tabloul principal de simplu din postura de lucky-loser. Astfel, românca s-a calificat în turul trei la US Open 2021.

Cu o durată de 68 de minute, meciul n-a avut istoric, campioana noastră dominând într-o manieră categorică. Ea și-a adjudecat rapid primul act, fructificând a treia minge de set. Apoi, în următorul, s-a desprins decisiv la 3-0. Și a reușit astfel o serie de șase ghemuri câștigate la rând! „Mă simt foarte bine”, a spus Simona, după meci, subliniind că a avut norocul să joace pe o arenă acoperită (la New York a plouat ieri). ”Mă bucur că pot să joc în fața spectatorilor. La US Open, întotdeauna atmosfera e deosebită. Sunt încrezătoare. Înainte de turneu, aveam emoții din cauza accidentării”. În turul următor, Halep va juca cu învingătoarea partidei  Elena Ribakina (Kazahstan / 20 WTA) - Caroline Garcia (Franța / 62 WTA).  

Meciul a fost mutat pe „Arthur Ashe”

Iniţial, confruntarea era programată pe terenul numărul 17, după un meci între ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA şi cap de serie numărul 5) şi spaniola Rebeca Masarova (231 WTA), venită din calificări. Însă partida româncei a fost mutată pe arena „Arthur Ashe” după ce meciul dintre japoneza Naomi Osaka (3 WTA şi favorită 3) și Olga Danilovic (Serbia, 145 WTA) nu s-a mai disputat, sportiva din Balcani accidentându-se.În turul 2 a ajuns și Sorana Cîrstea (39 WTA), care s-a impus cu 7-6/5, 3-6, 6-0 în meciul cu rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA şi cap de serie numărul 29. În turul al doilea, ea o va întâlni pe americanca Shelby Rogers (43 WTA), care a trecut cu 6-4, 6-0, în manșa inaugurală, de compatrioata ei Madison Brengle (77 WTA).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net