Mihaela Buzărnescu, cea mai nouă milionară din tenis

Ultima actualizare:

    Mihaela Buzărnescu se descurcă perfect pe iarbă la BirminghamFOTO: Guliver/ GettyImage
Mihaela Buzărnescu se descurcă perfect pe iarbă la BirminghamFOTO: Guliver/ GettyImage

Mihaela Buzărnescu nu va uita niciodată turneul WTA Birmingham 2018. Nu doar datorită performanțelor sportive, ci și a faptului că a trecut de o foarte importantă barieră psihologică a câștigurilor.

Cu cei 46.345 de dolari asigurați prin calificarea în semifinalele de la WTA Birmingham 2018, Mihaela Buzărnescu a trecut granița milionului de dolari obținut doar din câștigurile de la turnee. Înaintea competiției britanice, românca avea în cont 958.637 de dolari, astfel că, adunând și suma de care e sigură indiferent de rezultatul partidei de după-amiază, cu Petra Kvitova, din semifinalele de la Birmingham, va trece de milionul de dolari. Suma exactă ar fi 1.004.982 dolari, dar ea poate crește dacă Mihaela va juca finala sau va cuceri trofeul.

Mihaela Buzărnescu este abia a 380-a jucătoare de tenis care reușește acest lucru din toată istoria, ceea ce demonstrează încă o dată cât e de greu să faci acest pas. Nouă dintre acestea sunt românce. Sigur, Mihaela este deocamdată milionară doar pe hârtie, pentru că toate câștigurile sunt brute, fiind apoi impozitate conform legislației din fiecare țară.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net