Remarcată de toată lumea tenisului după ce a eliminat-o pe Elina Svitolina (Ucraina), favorita numărul 4, Mihaela Buzărnescu s-a oprit în optimile de finală ale probei de simplu de la Roland Garros, dar va continua la dublu.


În vârstă de 30 de ani, șicanată de accidentări în trecut, bucureșteanca n-a avut suficientă forță pentru a stăvili iureșul iscat de Madison Keys (13 WTA), o jucătoare mai tânără cu 7 ani. Cu servicii în forță, cel dintâi oscilând între 172 și 190 de km/h, americanca a profitat și de numărul mult mai mare de erori neforțate (27-17) făcute de jucătoarea noastră. Astfel că primul set a devenit o simplă formalitate (6-1) pentru finalista din 2017 de la US Open. În următorul act, povestea s-a repetat doar că Mihaela a reacționat la 1-5 limitând proporțiile eșecului (4-6). 
În urma acestui meci, Keys se califică în premieră în sferturile de finală la Roland Garros, în timp ce Buzărnescu izbutește cea mai bună evoluție a sa la un turneu de Mare Șlem. O evoluție care îi aduce 220.000 de euro, adică o treime din cât câștigase până acum, în întreaga carieră, și 240 de puncte în clasamentul WTA. În plus, ea va evolua la dublu, tot în ”optimi”, alături de Irina Bara, contra perechii americane Jennifer Brady / Vania King. Fază în care Sorana Cîrstea și Sorribes Tormo (Spania) n-au izbutit astăzi să ajungă (2-6, 4-6 cu HC Chan și Z. Yang, favoritele nr. 8).  

 

Loading...