Mihaela Buzărnescu a pierdut dramatic cu Martina Trevisian. România - Italia 0-2

Ultima actualizare:

    Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu, într-un moment de pauzăFoto: sportpictures.eu
Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu, într-un moment de pauzăFoto: sportpictures.eu

Programat la Cluj, fără spectatori, în Play-Off-ul ediției 2021 a Grupei Mondiale a Cupei „Billie Jean King” (fostă FedCup), meciul dintre România și Italia a debutat prost pentru noi. În deschidere, Irina Bara (132 WTA) s-a înclinat (1-6, 4-6) în fața Elisabettei Cocciaretto (111 WTA). Apoi, Mihaela Buzărnescu (137 WTA) a pierdut (2-6, 6-2, 6-7/5), după trei ore și 7 minute, cu Martina Trevisan (99 WTA).

După aceste dispute, căpitanul jucător al României, Monica Niculescu, a declarat la Digi Sport că speră ca "tricolorele" să o scoată la capăt, sâmbătă, când mai au trei meciuri cu Italia: ”A fost o zi dificilă. Fetele şi-au dorit foarte mult. E 0-2, mai avem o şansă şi ne dorim ca mâine să o scoatem la capăt. Au fost şi probleme fizice, au contat. Am suferit amândouă, eu şi Miki. Am fost aproape, putea fi un meci pentru noi, putea fi 1-1, e greu să recuperăm. A fost un moment greu (când a plâns Buzărnescu la final - n.r.)”, a declarat Niculescu.

După meci, Mihaela Buzărnescu a plâns în braţele căpitanului jucător Monica Niculescu. Jucătoarea a avut nevoie de asistenţă medicală mai bine de o oră după încheierea meciului din cauza crampelor musculare, cu care a avut de-a face şi în decursul setului decisiv. Buzărnescu a declarat la Digi Sport: ”A fost un meci greu, pe care l-am jucat cu tot sufletul, ca toate meciurile de Fed Cup sau WTA. Lupt până la ultima minge şi a fost un meci bun din ambele părţi. A fost totul la muchie. Sunt momente grele acum pentru mine. Mâine e o nouă zi, nu e totul pierdut. Azi am fost foarte aproape. Din păcate, doar unul câştigă, şi nu am fost eu azi. Fizic sunt OK, nu asta e problema. Cred că e din cauză că am venit direct din Columbia. A fost totul din scurt. Din acest motiv mi-a fost mai greu şi au apărut acele dureri. Durerile au continuat şi după meci, de aceea am întârizat. Sper că îmi voi reveni la noapte, echipa are grijă de mine. Îmi doresc din suflet să mă refac. Mă bucur că Monica Niculescu e căpitan. Suntem de vârste apropiate, ştie ce înseamnă. M-am simţit foarte bine cu ea pe bancă şi îi mulţumesc foarte mult. A fost mulţumită şi mândră de mine”, a declarat Miki Buzărnescu, după mai bine de o oră de la finalul partidei.Buzărnescu a vorbit şi despre cât de mult şi-a dorit să fie prezentă la confruntarea cu Italia, pentru a ajuta echipa României: ”Mi-am dat sufletul pe teren. Sunt multe sacrificii pe care le-am făcut. Am renunţat la două turnee WTA, care mi-ar fi adus puncte pentru Jocurile Olimpice. Am dat tot ce am putut pe teren. Am luat pastile ca să pot dormi pe fusul orar al României. Azi am jucat foarte bine şi, totuşi, la final au fost două-trei puncte care nu au fost pentru noi. Au fost cea mai mare dezamăgire. Nu poţi să câştigi mereu, tenisul aşa e. Numai noi ştim cât luptăm pe teren, prin ce trecem, e normal să fii dezmăgit. Trebuie să luăm ce e pozitiv. Patriotismul este mereu în sufletele noastre. Totul ţine de tine, suntem proprii noştri şefi, prin toate lacrimile, toate antrenamentele noastre. Nimeni nu ştie prin ce trecem, sacrificiile noastre. Patriotismul la mine este prin faptul că am ales să reprezint România, să vin acum, am renunţat la turnee ca să vin aici, prin asta îmi arăt iubirea de ţară şi de echipă, să ajut cum pot, să dau tot ce pot pe teren, să lupt. S-a văzut foarte bine azi. Sper ca toţi să ne susţină”, a mai spus Buzărnescu.Mâine, la 14.00, sunt programate meciurile de simplu Bara - Trevisan și Buzărnescu - Cocciaretto, precum și cel de dublu dintre Monica Niculescu & Gabi Ruse și Jasmine Paolini & Giulia Gatto-Monticone.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net