Mihaela Buzărnescu, șanse minime de a rămâne în Top 100 după turneul de la San Jose, care începe luni

Ultima actualizare:

    Mihaela Buzarnescu si trofeul cucerit la San Jose 2018Foto: GettyImages
Mihaela Buzarnescu si trofeul cucerit la San Jose 2018Foto: GettyImages

Pentru Mihaela Buzărnescu a venit cea mai grea săptămână din circuit. Este momentul apărării titlului de la San Jose, un trofeu care pe cât de multă bucurie i-a adus anul trecut, pe atât de multă amărăciune i-ar putea provoca acum.

Calculele sunt simple: în prezent pe locul 57 în lume și cu 966 puncte în cont, Mihaela va ieși, de luni, în clasamentul live, din Top 100 WTA după scăderea celor 470 de puncte cucerite anul trecut. Mai precis, va cădea 66 de locuri, până pe 123. Pentru a-și păstra poziția în Top 100 WTA care va fi publicat de azi într-o săptămână, adică luni, 5 iulie, Mihaela este obligată să ajungă măcar în semifinalele turneului de la San Jose! Iar acest lucru, din păcate, se anunță a fi o misiune imposibilă, având în vedere că în primul tur, luni, ea va juca împotriva rusoaicei Daria Kasatkina, ocupanta locului 40 WTA, intrată pe tabloul principal grație unui wild-card, iar apoi va juca, în turul secund, contra principalei favorite, Elina Svitolina. Ucraineanca, situată pe poziția a șaptea în ierarhia mondială, este direct calificată acolo.

Anul trecut, Mihaela a câștigat turneul de la San Jose, după ce a învins-o în finală pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, scor 6-1, 6-0. Din păcate, acela a fost ultimul ei rezultat mare, deoarece, la câteva zile după acel succes s-a accidentat foarte grav la gleznă, iar revenirea nu a fost la nivelul așteptat. Anul acesta, ea a a ajuns doar de trei ori în optimile de finală ale turneelor la care a participat, la Acapulco, Charleston și Roma. Per total, în 2019, ea a câștigat doar 9 meciuri din 30 disputate, aceasta fiind și explicația acestei clasări slabe care o așteaptă dacă nu va face un turneu de senzație la San Jose.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net