Monica Niculescu este în semifinalele de dublu la Shenzhen

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu are 9 titluri WTA in palmaresFOTO: Guliver/ Gettyimages
Monica Niculescu are 9 titluri WTA in palmaresFOTO: Guliver/ Gettyimages

Sezonul 2020 al circuitului WTA începe promițător pentru tenisul românesc. Monica Niculescu a ajuns în semifinalele de dublu la Shenzhen, primul turneu al anului, și e la o victorie de revenirea în Top 40.

De două ori campioană de dublu pe terenurile de la Shenzhen, Monica Niculescu a ajuns la experiența la care nu mai poate fi surprinsă nici măcar când joacă împotriva principalelor favorite ale tabloului. Ea și partenera sa, japoneza Misaki Doi, le-au învins în sferturile de finală, cu scorul de 7-5, 6-4, pe Elise Mertens și Aryna Sabalenka, nimeni altele decât deținătoarele titlului la US Open și perechea desemnată aici cap de serie numărul 1. În semifinale, Monica Niculescu  și partenera sa vor juca împotriva perechii Yingying Duan/ Saisai Zheng, favoritele 3. Cele două au trecut în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 7-6, de Raluca Olaru și Dalila Jakupovic.

Monica Niculescu e în semifinalele de dublu la Shenzhen. E ultima româncă rămasă în cursă

Niculescu este singura jucătoare de tenis din România rămasă pe tablourile de simplu sau de dublu la turneele începutului de an, după ce, în China, Monica a fost eliminată în primul tur al calificărilor, apoi Sorana Cîrstea și Irina Begu au fost învinse în primul tur al tabloului principal, dar Irina are marele merit de a fi trecut de două tururi de calificare înainte. La dublu, Irina Begu a fost eliminată în primul tur chiar de perechea în care juca Raluca Olaru, după care aceasta din urmă a pierdut, ieri, în sferturile de finală. La Auckland, româncele Irina Bara și Ana Bogdan au ieșit după primul tur al calificărilor și nici la dublu nu s-a obținut vreo victorie.

Monica Niculescu poate reveni în Top 40 WTA

Pentru Monica Niculescu, prezența în semifinalele de dublu la Shenzhen Open 2020 nu este o noutate. Ea a cucerit de două ori titlul acolo, în 2016, cu americanca Vania King, și în 2014, cu cehoaica Koukalova. În total, Monica are 9 titluri WTA de dublu cucerite în carieră și alte 17 finale jucate, printre care și una la Wimbledon, în 2017. Dacă se va califica în finală, românca va reveni în Top 40 mondial al specialității. Acum este pe poziția a 44-a.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net