Simona Halep dispută diseară, în jurul orei 20.30, a doua sa finală la turneul găzduit de metropola canadiană. Adversară îi va fi americanca Sloane Stephens, cea pe care a învins-o la Roland Garros.


Liderul clasamentului mondial a mărturisit că se simte foarte bine la Montreal. În cursul săptămânii trecute, ea a fost încurajată de numeroși români stabiliți acolo. 
Pentru Halep, finala din noaptea trecută a fost cea de-a doua pe care a disputat-o la Montreal, după aceea din 2016, când s-a impus cu 7-6/2, 6-3 în fața americancei Madison Keys. E adevărat că românca a mai jucat o dată cu trofeul pe masă la Rogers Cup, însă în 2015 întâlnirea cu Belinda Bencic (s-a retras când tabela de scor arăta 6-7, 7-6, 0-3) a avut loc la Toronto. 

A 5-a finală din 2015

Montreal se dovedește a fi, așadar, ca o ”a doua casă” pentru Simona. ”Turneul acesta este foarte frumos. îmi place acest teren. mă simt foarte bine. Cred că pentru că sunt fericită pot câştiga meciuri. Este mereu o plăcere să joc aici. Am amintiri frumoase din 2016”, a spus Simona după calificarea în finală.
Metropola canadiană nu este, însă, singura unde Simonei îi face plăcere să joace. Dacă ținem cont de rezultatele obținute de ea, în tenis, atunci Parisul s-ar afla foarte aproape de inima ei. Acolo, la Roland Garros, Halep a câștigat singurele sale titluri de Mare Șlem de până acum – în 2008, la junioare, și anul acesta la senioare -, disputând și alte două finale (2014 și 2017). Pe lista orașelor cu turnee WTA în care românca a obținut câte două succese se află București (2014, 2016), Shenzhen (2015, 2018) și Madrid (2016, 2017).  
Pentru Halep, finala cu Sloane Stephens, de diseară, este cea de-a 32-a din carieră, respectiv a 5-a de anul acesta după cele de la Shenzhen, Australian Open, Madrid și Roland Garros.

 
 
Loading...