Aflat la Londra, unde a stat în autoizolare de la declararea pandemiei de COVID-19, Boris Becker (52 de ani) a participat, sâmbăta trecută, la o manifestaţie Black Lives Matter. Și, potrivit lequipe.fr, a fost insultat pe reţelele de socializare din acest motiv. Campionul german a fost dezamăgit de faptul că a primit multe astfel de mesaje de la compatrioții lui.


Fostul lider ATP a postat pe conturile sale de pe Instagram și Twitter un videoclip de la acest miting în care apare cu faţa mascată pentru a se proteja de COVID-19. Imediat, campionul a primit numeroase mesaje în care a fost insultat. Becker s-a declarat şocat de aceste reacții, precum şi de faptul că majoritatea mesajelor i-au fost expediate de compatrioții săi. "Sunt zguduit, şocat, înspăimântat de numeroasele insulte venite doar din Germania pentru sprijinul meu acordat demonstraţiei Black Lives Matter de la Londra! De ce, de ce, de ce? Am devenit o ţară de rasişti?", s-a întrebat Becker pe contul său.
Câștigător a șase titluri de grand slam, Boris Becker a revenit cu un alt mesaj: "Din fericire, sprijinul meu pentru demonstraţia Black Lives Matter a fost considerat foarte pozitiv, pe CNN şi în Daily Mail ... Se pare că mulţi oameni din Germania încă nu au înţeles că asta este istoria mea familială", a scris Becker, a cărui fostă soție, Barbara, este fiica unui afro-american şi a unei germane. Campionul are doi copii cu aceasta, Noah şi Elias. Mai mult decât atât, în 2019 justiţia germană a condamnat un parlamentar de extremă dreaptă să plătească 7.500 de euro pentru daune provovcate lui Noah Becker, după ce l-a făcut "un mic negru", pe Twitter... De asemenea, mama celei de-a doua soţii a lui Boris Becker este din Surinam.
La manifestațiile de la Londra au participat și alte vedete din zona artei și a sportului, printre acestea aflându-se Madonna, care a venit sprijinindu-se în cârje. 

Loading...