Organizată în contextul în care turneul de tenis a fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19, întrecerea virtuală Mutua Madrid Open s-a încheiat cu victoria olandezei Kiki Bertens și a scoțianului Andy Murray. Sorana Cîrstea s-a oprit în semifinale, înclinându-se (3-6) în fața Fionei Ferro. Întrecerea la care au participat 16 jucători, respectiv 16 jucătoare s-a bucurat de succes, înregistrându-se 50 de milioane de accesări.


Victorioasă în întrecerea din capitala Spaniei în 2019, când a câștigat (6-4, 6-4) finala cu Simona Halep, Kiki Bertens a triumfat și în prima ediție desfășurată pe Play Station. După ce a trecut (7-5) de Caroline Wozniacki, în semifinale, ea a depășit-o (6-2) pe Fiona Ferro, în ultimul act. ”M-am antrenat mult căci atunci când fac ceva vreau să o fac bine. Și am avut și timp... Găsesc această inițiativă foarte simpatică pentru fani”, a mărturisit Bertens.
Este de subliniat că Sorana Cîrstea a avut evoluții deosebite la această întrecere inedită. Ea le-a învins pe Johanna Konta (3-0), Elina Svitolina (4-2), Victoria Azarenka (3-1) și Bianca Andreescu (7-6).  
La masculin, competiția a fost câștigată de Andy Murray, care l-a depășit (7-6) pe David Goffin în finală. ”Serviciul a făcut diferența. Finalul a fost tensionat. În viața reală, când există o tensiune, o poți controla. E însă mai dificl când folosești tehnologia”, a declarat Murray. 

 

 
 
Loading...