Naomi Osaka a câştigat finala Australian Open. Japoneza e acum numărul 1 WTA

Ultima actualizare:

    Naomi Osaka a câştigat Australian Openfoto: Getty
Naomi Osaka a câştigat Australian Openfoto: Getty

Japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a câştigat Australian Open, primul Grand Slam al anului, iar începând de luni va fi noul număr 1 mondial.

Naomi Osaka a învins-o în finală pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 8, scor 7-6 (7/2), 5-7, 6-4. Meciul a durat două ore şi 27 de minute, conform news.ro. Osaka a avut ocazia să câştige meciul încă din setul 2, când a condus cu 5-3 şi 40-0, însă a fost egalată şi a pierdut, scor 5-7.

Începând de luni, Naomi Osaka îi va lua locul Simonei Halep şi va fi noul număr 1 mondial. Naomi este prima jucătoare de tenis din Asia care va ocupa poziția de lider mondial. Ea are în palmares doar trei titluri WTA, primul fiind cucerit la Indian Wells, în 2018. Apoi, toamna trecută, ea a triumfat la US Open. Iar acum, la Melbourne, a devenit prima jucătoare care câștigă două titluri de mare șlem la rând după  Serena Williams, autoarea triplei Australian Open – Roland Garros – Wimbledon în 2015.

"Nu e uşor pentru mine să vorbesc în public. Am făcut nişte notiţe, dar am uitat ce trebuia să spun. Sunt onorată că am jucat în această finală... Felicitări, Petra! Știu că ai trecut prin multe. Mă bucur că ne-am întâlnit într-o finală de Mare Șlem", a spus campioana. 

Petra Kvitova urcă pe locul 2 WTA

Petra Kvitova va ocupa acum numărul 2 în clasament, iar Simona Halep va coborâ pe locul 3. Câștigătoare la Wimbledon de două ori, Petra Kvitova a revenit în top 10 mondial după ce în decembrie 2016, a fost atacată de un hoţ în propria locuinţă. Rănită la mâna stângă, mâna în care ține racheta, ea a fost atunci în pericol de a abandona activitatea competițională.

"Nu îmi vine să cred că am jucat o finală de Mare Șlem din nou... A fost grozav.  Bravo, Naomi, ţie şi echipei tale! Felicitări că eşti numărul 1 mondial. Pentru mine să fiu din nou în finală este extraordinar. Sper să fiu sănătoasă şi să ne revedem anul viitor", a declarat Kvitova, care va ocupa locul 2 mondial de luni, urmată fiind de Simona Halep. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net